Tri suptilna znaka da varate, a da toga uopšte niste ni svesni: Ako ih primetite lagano prelazite crvenu liniju

01.11.2023

13:07

0

Autor: K. O.

Prevara počinje nevino, emocionalnim neverstvom, koja se može desiti u određenim prijateljstvima, flertovanju sa kolegama, pa čak i sa strancima

Tri suptilna znaka da varate, a da toga uopšte niste ni svesni: Ako ih primetite lagano prelazite crvenu liniju
Copyright Profimedia

Ako ste ranije bili prevareni, znate koliko ovo iskustvo može biti potresno. Osim smrti voljene osobe, neverstvo je verovatno emocionalno najbolnije iskustvo.

Afera je stvarna pretnja koja može uništiti svaku vezu. Problem je u tome što nije uvek tako jasno kada vi ili vaš partner pređete tu mutnu granicu u neprikladno ponašanje.

Za mnoge ljude, prevara počinje (skoro) nevino emocionalnim neverstvom, koja se može desiti u određenim prijateljstvima, flertovanju sa kolegama, pa čak i sa strancima.

Zalutali partner možda u početku nije želeo, ali ubrzo prelazi platonske granice koje su štetne za vezu.

Istraživanja su otkrila da se emocionalno neverstvo i veze na mreži smatraju pravim delima izdaje i da su podjednako štetni kao i fizička prevara.

Dakle, hajde da se oslobodimo zabune.

Evo tri suptilna znaka da varate - a da to čak i ne shvatate:

1. Prijatelju govorite stvari o kojima bi trebalo da razgovarate samo sa partnerom

Kada imate neku veliku vest da li je prva osoba sa kojom je podelite vaš partner ili "prijatelj"? Da li govorite o svojoj značajnoj drugoj osobi svojoj slatkoj koleginici?

Vi i vaš partner morate da zaštitite svoju vezu „mehurom za par“. U suštini, morate stvoriti sigurnost i poverenje. Ako odete kod nekog drugog sa velikim vestima, ličnim podacima ili problemima u privatnom odnosu, pucate u taj mehur.

Freepik
 

2. Stalno razmišljate o tome kada ćete sledeći put videti svog prijatelja

Da li se oblačite drugačije, nosite više šminke ili nanosite parfem u nadi da ćete naletjeti na svog kolegu u sobi za odmor?

Ako maštate o tome da vidite kolegu ili nekoga iz vašeg društvenog kruga, to je dobar pokazatelj da prelazite granicu. Prirodno je da su drugi ljudi fizički privlačni, ali obično znate kada je to više od toga - budite iskreni prema sebi.

Umesto da zalutate, razmislite o tome šta se dešava u vašoj vezi. Da li se osećate nepovezano? Odgovor nije da varate, već da komunicirate sa svojim partnerom o potrebama koje imate, a koje nisu zadovoljene.

Profimedia
 

3. Čuvate tajne ili krijete razgovore koje ste vodili sa svojim prijateljem

Kada komunicirate sa prijateljem ili kolegom, da li sakrivate telefon, šaljete samo privatne poruke ili minimizirate e-poštu kada je vaš partner u blizini?

Ovo je ogromna crvena zastava da je to što radite neprikladno, a ovaj odnos nije platonski.

Osim ako ne govorite o radnom projektu sa velikim rokom, nema potrebe da šaljete poruke sa kolegom u ponoć.

Preuzmi odgovornost i postavi jače granice. Ako vam nije prijatno da vaš partner čuje ili čita vaše privatne razgovore, verovatno ih ne biste trebali voditi.

Na kraju krajeva, svaki par mora da definiše sopstvene granice vernosti i da se nađe na istoj strani, i ne bi trebalo da pristanete na ponašanja koja čine da se osećate nesigurno, neprijatno ili se u stomaku osećate kao izdaja.

Važno je da o ovim pitanjima razgovarate proaktivno kako biste zaštitili i odredili prioritete u vašoj vezi, piše Your Tango.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike