Treba li brak sklapati iz ljubavi ili zbog finansijske sigurnosti?

01.09.2023

13:12

0

Autor: K. B.

Mnoge studije sugerišu da novac igra značajnu ulogu u izboru partnera

Treba li brak sklapati iz ljubavi ili zbog finansijske sigurnosti?
Copyright Pexels

Dok je ljubav često dominantan faktor u početnim fazama veze, finansijska situacija postaje sve važnija kako veza napreduje. Postavlja se pitanje - treba li finansijska razmatranja da budu deo našeg procesa izbora partnera?

Jedno istraživanje je pokazalo da 56 odsro Amerikanaca izjavljuje da bi više volelo partnera koji im pruža finansijsku sigurnost od partnera s kojim su duboko zaljubljeni. U drugom istraživanju, 75 odsto žena kaže da se ne bi udale za muškarca koji nema posao. Ironično, 91 odsto slobodnih žena smatra da bi se udale zbog ljubavi, a ne zbog novca.

Pexels
 

Ovi rezultati ukazuju na to da većina žena stavlja veći naglasak na ljubav nego na novac, osim ako finansijska situacija nije kritična. Dok idealizujemo ljubavne veze i vrednost ljubavi, realnost često zahteva kompromise. Studija je čak pokazala da je generacija Z (rođena između 1996. i 2010. godine) jedina grupa koja više vrednuje ljubav od novca.

Naučno potkrepljene činjenice pokazuju da postoje složene veze između novca, ljubavi i sreće. Veći prihod može biti povezan sa smanjenjem svakodnevne tuge, ali ne i sa povećanjem svakodnevne sreće. Takođe, mnoge žene više vole da se udaju za bogate muškarce i ostanu kod kuće sa decom, dok su prihodi veći, veća je verovatnoća da će osoba pronaći ljubav.

Svađe oko novca često su pokazatelj problema u vezi, a efikasno upravljanje finansijama može biti privlačno za mnoge ljude.

Pexels
 

U zaključku, ljubav i novac su važni aspekti života i često su povezani, ali odnos između njih može biti komplikovan. U vezi je važno pronaći balans i razumeti da novac ne može kupiti pravu ljubav. Ljubav i finansije trebaju ići ruku pod ruku kako bi se stvorili srećni i ispunjeni odnosi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike