Pravila za prvi dejt: Na ovo obavezno obratite pažnju, a ako uradi nešto od toga - bežite glavom bez obzira!

15.02.2023

16:44

0

Autor: Z.A.S.

Naravno da bi svi odmah voleli da znaju da li će se stvari odvijati u dobrom ili lošem smeru, ali to, nažalost, ne funkcioniše tako

Pravila za prvi dejt: Na ovo obavezno obratite pažnju, a ako uradi nešto od toga - bežite glavom bez obzira!
Par na sastanku - Copyright Freepik

Koliko god se radovali tome da bolje upoznate potencijalnog partnera, sama igra upoznavanja može da bude prilično frustrirajuća.

Ono što većina maltene u startu želi da znate jeste u kom pravcu će se veza razvijati i da li će on biti dobar ili loš. Međutim, stvari uopšte ne funkcionišu tako.

Da biste sami sebi pomogli da otklonite sumnje o tome koliko ste kompatibilni sa potencijalnim partnerom, donosimo listu znakova upozorenja da određena osoba ipak nije savršena za vas i da ne trebate da gubite vreme na nju.

Pexels
 

Njegov odnos prema vama

Obratite pažnju na to kako se vaš potencijalni partner odnosi prema vama na prvom dejtu.

Ako ne poštuje granice na prvom sastanku, to je znak da ta osoba neće preterano poštovati ni vaše potrebe, a osećanja će ostati zanemarena.

Pored toga, neko ko u poslednjem trenutku promeni planove ili se ne drži dogovora, pokazuje vam nepoštovanje u startu. Sve što vi morate da uradite jeste da se zapitate da li vam to treba u životu?

Pexels
 

Ili premalo ili previše

Ekstremi su često veliki minus u svetu izlazaka. Ako otkrijete da se vaš potencijalni partner ponaša onako kako vam ne odgovara, razmislite da li ste spremni da se nosite sa posledicama njegovih postupaka.

Ako neko podeli previše informacija o sebi na prvom dejtu, to može da znači da je osoba previše emocionalna i da nije naučila da se nosi sa nekim sopstvenim emocijama koje se odražavaju na vezu. 

Dakle, ako osoba s kojom idete na dejt ne prestaje da priča o traumama iz detinjstva, klonite je se.

Freepik
 

Odluke, odluke

Ako se vaš potencijalni novi partner bori s planiranjem gde ćete na sledeći sastanak, ili ne potencira druženje, razmislite da li ste spremne da preuzmete uzde u toj vezi. 

Velika neodlučnost je jedan od glavnih znakova upozorenja da stvari ne idu u dobrom smeru.

Freepik
 

Razgovor koji nikuda ne vodi

Prvi dejt je najbolja prilika da se dvoje ljudi upozna. Međutim, ako muškarac celo veče provede pričajući samo o sebi, to bi moglo da bude problematično za vas.

S druge strane, ako vam postavlja samo pitanja ne govoreći ništa o sebi, to takođe ostavlja pogrešan utisak. Ako se on oseća nervozno, potrudite se da održite uravnotežen razgovor da biste oboje mogli da naučite nešto jedno o drugom.

Ako on počne da izbegava sva vaša pitanja, moguće je da krije neke značajne detalje od vas. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike