Radije ćete se ušuškati sa partnerom i gledati filmove i serije nego izaći da ludujete do jutra? Naučnici kažu da je to odlično!

13.01.2023

12:23

0

Autor: Z.A.S.

Istraživanje pokazalo zašto bi parovi trebalo da provode zajedničko vreme ispred TV-a

Radije ćete se ušuškati sa partnerom i gledati filmove i serije nego izaći da ludujete do jutra? Naučnici kažu da je to odlično!
Par gleda TV - Copyright Pexels

Sa dolaskom hladnijih dana, sve više smo raspoloženi za to da, umesto da konstantno izlazimo, zapravo češće ostanemo kod kuće i uživamo u TV programu ili nekoj aplikaciji za filmove.

Sudeći po studiji koja je objavljena u "Magazinu društvenih i ličnih veza", to je i najbolji izbor, makar kada su u pitanju parovi.

Naime, rezultati ovog istraživanja su pokazali da parovi koji zajedno gledaju serije i filmove, zahvaljujući zajedničkom uplovljavanju u izmaštani svet mogu da iskuse dublju vezu.

Kako kažu naučnici, ljudima su potrebna zajednička društvena iskustva, a "upoznavanje" junaka na malom ekranu kompenzacija je za ono u stvarnom životu.

Istraživanje je sprovedeno na 259 studenata u vezama. Oni koji su imali više zajedničkih prijatelja bili su bliži i zadovoljniji vezom, kao i oni koji su zajedno gledali filmove i serije. 

Pexels
 

U drugoj studiji, sprovedenoj na 128 studenata u vezi, pokazalo se da su ispitanici bez zajedničkih prijatelja skloniji da gledaju filmove i serije, što naučnici objašnjavaju intuitivnim osećanjem da će im to koristiti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike