Imala je nekoliko partnera nedeljno, pa se odlučila na celibat: Ovo su promene koje su joj se dogodile

08.02.2023

22:07

0

Autor: K. O.

Kaže da je ovo najbolja odluka koju je donela

Imala je nekoliko partnera nedeljno, pa se odlučila na celibat: Ovo su promene koje su joj se dogodile
Copyright Printscreen/TikTok

Da li biste se vi odlučili na dobrovoljni celibat tokom godinu dana? Jedna tridesetogodišnja producentkinja iz Majamija, odlučila se na ovaj korak jer je želela da se pozabavi svojom dobrobiti. I izgleda da nije pogrešila.

Naime, Brenda Osorno (30) imala je bogat seksualni život, kao i redovne seksualne partnere i to više njih. Njena dva ili tri takozvana "posebna prijatelja" smenjivali su tokom nedelje, to jest sa svakim se viđala otprilike jednom nedeljno.

Kada je iskusila razočaravajući prekid, odlučila je da isproba celibat, te da se okrene sebi i da svoje vreme ispuni novim, zanimljivim aktivnostima kao što su boks i ples oko šipke.

To se sve dogodilo tokom prethodne 2022. godine, a posle nekog vremena, ona je otkrila neke iznenađujuće prednosti ovakvog stila života.

Kad je prošlo prvih mesec dana, ona se toliko dobro osećala da je rešila da nastavi sa životom bez seksualnih odnosa.

Priznaje da se dešavalo da joj ponekad bude teško, nekoliko noći nije dobro spavala, ali je na kraju uvidela kako joj osećaj samopouzdanja raste, te je odlučila da ostane suzdržana.

 

 

- Umorila sam se od kulture povezivanja koja postoji među mnogima u 20-ima - rekla je Brenda koja se, inače bavi produciranjem reklama u Majamiju.

Pošto je mnogo radila, nije joj bilo do izlazaka, pa je partnere najčešće nalazila na internetu. Ipak, mimo posla i izlazaka, zapravo nije imala osećaj svog identiteta.

Kada dečko s kojim se viđala otprilike tri do četiri meseca nije želeo vezu, raskinula je s njim i odlučila da potpuno prestane da izlazi.

- U početku sam bila toliko zaluđena tim tipom da sam se pretvarala da mi je u redu da naša veza ostane neobavezna. Ali došla je nova godina i pomislila sam da napravim korak unazad i rešim šta stvarno želim - rekla je.

Kada je otputovala na odmora u Meksiko, Brenda je počela da razmišlja o svom životu.

- U to vreme sam puno pila, nisam se osećala potpuno sigurno u sopstvenom telu i uopšteno nisam vodila zdrav stil života - rekla je.

Posle ovog odmora koji je bio u aprilu 2022. godine, Brenda je odlučila da apstinira tri meseca. Kako joj je ostalo još mesec dana do 30. rođendana, odlučila je da se posveti isprobavanju novih stvari. Tako je išla na vožnje biciklom, počela da boksuje, isprobala ples oko šipke, išla na časove pilatesa, pa se čak okušala i kao stendap komičarka.

 

 

- Nakon mog rođendana osećala sam se odlično, pa sam samo nastavila. Počela sam da punim svoj raspored aktivnostima, ne razmišljajući o sastancima i muškarcima. To je bio oblik samoterapije. Nastavila sam da vežbam i počela da se povezujem s drugim ženama koje su radile istu stvar, a vreme je počelo da leti - priznaje.

Zahvaljujući apstinenciji ona je podigla samopouzdanje i uspela da pronađe sebe.

- Celibat mi je dao samopouzdanje da isprobam nove stvari, a novi hobiji koje sam otkrila dali su mi obnovljeni osećaj identiteta - kaže.

Tako je i shvatila da je na sastanke išla samo da bi potvrdila svoju vrednost.

- Kad sam u vezi, imam tendenciju da se prepustim i potpuno se zaokupim drugom osobom. Ali zbog celibata osećala sam se kao da me niko ne može zadržati. Sada ne moram da odgovaram nikome osim sebi i mami - dodaje Brenda.

Ona je u januaru proslavila godinu dana celibata. Uprkos svim pozitivnim stranama, bilo i nezgodnih trenutaka.

- Ponekad je bilo jako teško jer nisam mogla, a da ne maštam o poslednjoj osobi s kojom sam bila intimna. Bilo je nekoliko noći kada ga jednostavno nisam mogla izbaciti iz glave - ističe.

Ni prijateljice nisu pomagale jer su pokušavale da je spoje sa nekim muškarcima. Ipak, kako kaže ispunjenje koje je stekla ostajući u celibatu mnogo joj je vrednije od nasumične osobe za kratki trenutak zadovoljstva, kaže.

Iako nije imala seks, Brenda se nije odrekla svih fizičkih kontakta, pa je poljubila tri tipa tokom godine.

- Tokom mog celibata, poljubila sam tri tipa u različitim razdobljima u godini. Ali pokušala sam da se podsetim da nije važno da li me želi ta osoba, nego želim li ja nju - istakla je.

 

@bbgirl_b There’s something special about Tony ❤️‍🔥🙂 #shadowboxing #boxing #hiitworkout #onlincoln ♬ Magalenha - Sergio Mendes

 

Iako je prešla granicu od godinu dana, Brenda je rekla da za sada planira da nastavi svoj niz suzdržavanja sve dok se ne pojavi pravi muškarac.

- Ako upoznam nekoga i ako je atmosfera dobra, razmislila bih o tome - rekla je objašnjavajući da želi da pokuša da pričeka dok ne nađe nekog posebnog.

Kako je za nju ovo izuzetno pozitivno iskustvo toplo ga preporučuje i drugima.

- Mislim da bi više vas trebalo da probam celibat. Ne morate celu godinu, ali je lepo pokušati da se ograničiš - rekla je dodajući kako joj je celibat omogućio da se bavi drugim interesovanjima osim izlazaka i da se za promenu usredsredila na sebe, piše The Sun.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike