Da li je normalno razmišljati o drugoj osobi tokom seksa?

09.12.2022

20:07

0

Autor: Z. A.

Da li vam se nekad dogodilo da tokom strastvenih aktivnosti s partnerom razmišljate o nekom drugom?

Da li je normalno razmišljati o drugoj osobi tokom seksa?
Ilustracija - Copyright Unsplash

Ako vam je druga osoba zalutala u misli tokom seksa s partnerom, verovatno se osećate krivima i razmišljate da li treba da budete potpuno iskreni i kažete partneru šta se dogodilo ili pak tu sitnu maštariju treba ostaviti samo za sebe.

Na to pitanje pokušalo je da odgovori istraživanje britanske kompanije za proizvodnju seksualnih igračaka, koje je zaključilo da o drugoj osobi tokom seksa s partnerom razmišlja 46 odsto žena i 42 odsto muškaraca.

Nitko od nas ne može kontrolisati svoju maštu. Ako imate veliku samokontrolu, pa to i uspete, može se dogoditi da se uzbuđenje ugasi, što na kraju može trajno smanjiti seksualno zadovoljstvo.

Kako bi skinuo stigmu sa slobodnog maštanja za vreme seksa, seksualni terapeut Daun Majkl objasnio je u kojoj je meri razmišljanje o drugoj osobi tokom seksa s partnerom normalno, a kad prelazi granicu i zahteva ozbiljan razgovor s partnerom.

Pexels
Praznično vođenje ljubavi

Većina žena otvoreno priznaje partneru da im je u misli zalutao drugi muškarac.

 

Razmišljanje o drugoj osobi tokom seksa sasvim je normalno, a ponekad ga preporučujem i u svojoj praksi. Posebno je korisno za muškarce koji imaju problem s erekcijom i za žene koje teško postižu orgazam.

To može biti porno-scena koju ste pogledali, profesor u kojeg ste bili zaljubljeni na trećoj godini fakulteta ili privlačni prolaznik kojega ste sreli u prodavnici. Šta god vas pali, objasnio je dr Majkl.

Istraživanje je pokazalo da većina žena otvoreno priznaje partneru da im je u misli zalutao drugi muškarac i da se to najčešće događa za vreme oralnog seksa. Psiholozi napominju da je orgazam na silu nemoguće postići, a kad se dovoljno opustite i prepustite, nemate kontrolu nad svojom maštom.

Zato taj trenutak treba prigrliti i u njemu uživati, a partneru objasniti da je ipak on najveći izvor vašeg zadovoljstva.

Pexels
Seks

Gde je granica?

Prelazimo granicu, smatraju psiholozi, ako tokom seksa razmišljamo o bivšem i ako se to ponavlja gotovo svaki put kad imate odnos sa svojim partnerom. Jedna je stvar povremeno maštati o strancima, a druga premotavati scene koje su vam u prošlosti već pružile seksualno zadovoljstvo.

Ako ste se našli u ovoj situaciji, trebate razmisliti o emocionalnoj privrženosti bivšem partneru. Kad osvestite zašto bivši dolazi u vaše misli toom seksualnog zadovoljstva, vreme je da o tome porazgovarate sa svojim partnerom. Ova situacija signalizira neke dublje probleme u vašem odnosu, na kojima bi što pre trebalo poraditi.

Profimedia
Seks

Iako je sasvim normalno povremeno koristiti fantaziju da vas digne preko ivice zadovoljstva, prvenstveno treba biti siguran u to da se vaš partner ne oseća loše zbog toga. Najvažnije od svega je izbeći osećaj kriice kod partnera.

Muškarcima je izrazito važna svesnost o tome da mogu zadovoljiti svoju ženu, a njene fantazije mogle bi mu spustiti samopouzdanje. Zato je potrebno na pažljiv način objasniti partneru kako je on najveći izvor vašeg zadovoljstva, a mašta nije ništa više od svoje definicije – misaoni proces koji je ionako slađi dok je u glavi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike