Šta kada muškarac ne želi da se ljubi? Možda je samo slučajnost, a možda vam time poručuje ovo

16.11.2022

11:59

0

Autor: Z.A.S.

Ukoliko se ovo često dešava, posebno dok vodite ljubav, to nikako nisu dobri znaci za vašu vezu

Šta kada muškarac ne želi da se ljubi? Možda je samo slučajnost, a možda vam time poručuje ovo
Seks - Copyright Freepik

I žene i muškarci obožavaju da se ljube. Tačnije, to obožavaju mnoge žene i mnogi muškarci. Sa druge strane, dešava se i da poljupce potencira samo jedna strana.

U slučaju da, dok vodite ljubav, muškarac često okreće nehotično glavu na stranu i ukoliko vam se čini da izbegava poljupce, verovatno ne treba posebno da vam naglašavamo da to nikako nisu dobri znači za vašu vezu i partnerski odnos.

Kolumnista magazina "Womens health", seksolog Klint Karter, odgovara na ovu dilemu na sledeći način:

- Ako ste prvi put imali seks i on ne želi da se ljubi, moguće je da se trudi da sve održi ležernim, pa izbegava vaše usne. Tako vam jasno stavlja do znanja da ne očekujete mnogo i da vaš odnos neće potrajati. Međutim, ako ste već u vezi, vrlo je čudno što nema poljubaca čim se približite jedno drugom. -

Karter u svojoj kolumni objašnjava da muški mozak po prirodi rešava jedan po jedan zadatak, pa je vrlo verovatno da on zaboravi na poljupce dok vas svlači, miluje ili posmatra vaše pokrete.

- Ne bi trebalo mnogo da brinete jer je vaš dragi verovatno samo rasejan u tim trenucima, pa ga slobodno zgrabite, privucite sebi i poljubite. Ako pak to bude odbio, obavezno razgovarajte s njim, ali nakon seksa - piše.

Pexels
 

Zanimljivo je i da je za mnoge žene ljubljenje zapravo test kompatibilnosti.

- U jednom istraživanju, 59 posto muškaraca i 66 posto žena je izjavilo da su prestali da se viđaju sa osobom koja se loše ljubi. Studije su pokazale da muškarci češće od žena iniciraju ljubljenje sa jezikom. Muškarci češće iniciraju ljubljenje otvorenih usta. Treba imati na umu da ljubljenje ne vodi nužno do seksa - kaže Majkl Kastleman, američki novinar.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike