Muški kriterijumi se s godinama menjaju: Ono što im je u tinejdžerskim danima od krucijalne važnosti, u kasnijim godinama postaje nebitno

03.09.2022

10:48

0

Autor: Z.A.S.

U tinejdžerskom dobu, do dvadesete godine izgled stavljaju ispred svega, pa im karakter i ličnost ni najmanje nisu bitni

Muški kriterijumi se s godinama menjaju: Ono što im je u tinejdžerskim danima od krucijalne važnosti, u kasnijim godinama postaje nebitno
Ljubav - Copyright Pexels

Muškarci, baš kao i žene, imaju svoje kriterijume pri odabiru partnera. I potpuno je logično da se oni, s godinama, menjaju.

Recimo, ono što im je bitno dok su tinejdžeri, u kasnijim godinama nikako ne predstavlja prioritet.

Evo šta su pokazala istraživanja.

U tinejdžerskom dobu, do dvadesete godine izgled stavljaju ispred svega, pa im karakter i ličnost ni najmanje nisu bitni. Dakle, seks i fizička privlačnost su ocenjeni kao najvažniji, a zanimljiva je činjenica da su skloni i lutanju, što se pripisuje nezrelosti.

Tridesete donose drugačije poglede. Tada većina muškaraca počinje da vrednuje kvalitete osobe. Tako im je veoma važno da imaju pored sebe nekoga sa kim mogu da komuniciraju. Na njihovu promenu kriterijuma utiče i okruženje, jer prijatelji uglavnom tada žele da se osamostale i imaju stalnog partnera.

Pexels
 

U četrdesetim, ukoliko su sami, u potrazi su za ženama koje su ostvarene, samostalne, ali i finansijski nezavisne. Ipak, ovih muškaraca je manje, jer retko koji je "solo" u tim godinama, a obično je reč o muškarcima koji su se razveli ili su imali neki problem u ostvarivanju veze.

Pexels
 

Za razliku od četdesetih, muškarci u pedesetim godinama žele romansu, stabilnost i finansijsku sigurnost. Tada im je manje važna karijera njihove partnerke, kao i to da li je porodičan tip ili ne. Njima je tada potrebno društvo osobe sa kojom će se lepo slagati, uživati u mirnim trenucima, ali i imati zajedničke ciljeve.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike