Ne volite da idete u teretanu? Ove seks poze tope kalorije kao i vežbanje (ma još bolje)

16.05.2022

20:08

0

Ukoliko niste probali makaze i tačke, posle ovih redaka biće vam omiljene

Ne volite da idete u teretanu? Ove seks poze tope kalorije kao i vežbanje (ma još bolje)
profimedia-0284362919 - Copyright Profimedia

Ukoliko spadate u one ljude koji ne vole teretanu, vežbanje i ostale fizičke aktivnosti, na pravom ste mestu jer vam donosimo nekoliko saveta kako da na zanimljiv način izgubite višak kilograma i poboljšate kondiciju.

Vežbanje i mršavljenje ne moraju biti dosadni i naporni. Svoje vreme u teretani zamenite intenzivnim treningom pod čaršavima, pa u isto vreme poradite na odnosu i samopouzdanju. Ne samo da ćete potrošiti kalorije i osećati se bolje, nego ćete na taj način začiniti vaš seksualni život.

Ovo je najbolji način sagorevanja kilograma za sve one koji ne vole da idu u teretanu. Seks može sagoreti jednako kalorija kao 30-minutno trčanje, a „Kama sutra“ je puna poza koje se mogu iskoristiti kao odlični treninzi, objašnjava fitnes trener Stjart Pilkington.

Profimedia
 

Žene sagorevaju oko 90 kalorija tokom seksa, ali da bi se rezultati videli, treba da budemo aktivni u krevetu barem tri puta nedeljno. Stjuart preporučuje da bi seks trebalo da traje sat vremena, a da periodična vežba čak i najbrže muškarce pretvara u maratonce.

Seks koji traje barem sat vremena može zameniti intenzivni kardio, pa je stvaranje snage, izdržljivosti i definisanje mišića zagarantovano.

Ovo je pet intenzivnih seks poza koje mogu zameniti vežbanje:

1. Makaze

Vežbu možete započeti misionarskom pozom koja je odlična zamena za razgibavanje. Iz misionarske poze prebacite se u pozu makaza, koja će ipak zahtevati malo više snage i izdržljivosti. Ova poza će podstaći gornji deo tela i kukove, a ako je budete radili pravilno, osetićete upalu mišića baš kao nakon dobrog treninga.

Za ovu pozu isprepletite noge na način da se postavite u turski sed, a njegova noga je između vaših nogu. Ako oboje budete učestvovali u ovoj pozi, topljenje masnih naslaga garantovano je za obe strane.

2. Lotus

Na prvu klasična poza u kojoj žena sedi na muškarcu zapravo nije tako laka. Za lotus pozu sednite na njega i nogama obuhvatite njegovo telo. Za razliku od klasične kaubojske poze, kod lotus poze muškarac takođe sedi. Pomerajte se napred-nazad, dok vam on pomaže rukama. Ovo je izvrsna vežba za ženu jer ciljate trbušne mišiće, bedra i stražnjicu, a za muškarca jer cilja bicepse i tricepse.

Ova vežba ujedno je jedna od onih u kojoj je najlakše postići ženski orgazam, pa je odlična kombinacija užitka i fizičke vežbe.

Pexels
 
3. Most

Ova seks poza je za one malo izdržljivije žene kojima trening nije stran pojam. Kao i većina seks poza, nastala je iz joge, a kad se postavite u most, rade svi mišići – ruke, noge, stražnjica, trbušni mišići i leđa.

Za most pozu muškarac treba da klekne, a vi treba da napravite obrnuti plank, tako što ćete se držati na rukama, a nogama okružiti njegovo telo. Za nešto lakšu varijantu, neka vas on pridržava za bokove. Na taj način vežbaćete ruke jer ćete na rukama držati celu svoju težinu.

Ovo je intenzivna vežba koju ne morate raditi čitavih sat vremena kako biste videli rezultate, a pazite se i moguće upale mišića.

4. Tačke

Osobni treneri kažu da je ovo najbolja seks poza za sagorevanje kalorija. Što duže uspete da održavate „tačke“, to će se rezultati pre videti. Oni koji redovno vežbaju na ovaj način moći će se zauvek pozdraviti s teretanom koju ne vole.

Muškarac stoji, dok žena radi stoj na rukama. Muškarac je drži za donji deo tela, a njena cela težina se oslanja na ruke. Ovo je savršena vežba za sve one koji žele da istope višak s ruku, leđa i stomaka, piše zadovoljna.hr.

Oni koju su isprobali ovu vežbu nazivaju je najugodnijim plankom na svetu.

Pexels
 
5. Stojeća poza

Ovo je poza u kojoj ćete malo odmoriti ruke i stomak, a poraditi na mišićima nogu. Kako bi izvukla maksimum iz ove poze, žena treba da stane na jednu nogu, dok drugom treba obuhvatiti muškarca.

Za ovu „vežbu“ trebaće malo ravnoteže, ali možete sebi pomoći tako što će se muškarac nasloniti na zid. Ova poza će direktno ciljati mišiće nogu i stražnjice, a iako izgleda jednostavno, nakon nekoliko minuta osetićete ozbiljno zatezanje u predelu natkolenica, listova i zadnjice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike