Humor je ključ za održavanje iskre u vezi, a nekoliko odličnih razloga je za to

24.04.2022

15:15

0

Kada vas partner razume i smeje se vašim šalama, priznaćete, odličan je osećaj

Humor je ključ za održavanje iskre u vezi, a nekoliko odličnih razloga je za to
Par se smeje - Copyright Profimedia

Šta je ono što očekujete od potencijalnog partnera? Da li da bude lep, šarmantan, ili, pak, situiran? Svaka, pa i ove osobine su one koje je sasvim u redu uzeti u obzir.

Međutim, smisao za humor definitivno spada u najpoželjnije i većina dama ne bi mogla ni da zamisli parntera koji ne poseduje ovu osobinu.

Profimedia
 

Štaviše, on se smatra za jednu od najatraktivnijih osobina kod ljudi. Muškarci, ako malo bolje razmislite, kroz čitavu istoriju, pokušavaju da šarmiraju lepši pol smislom za humor.

Oni koji bi u tome uspeli, najbolje bi i prolazili, logično. Međutim, prirodno se nameće pitanje zbog čega je baš smisao za humor ključ za održavanje veze?

Humor je sjajna polazišna tačka za vezu
Kako pokazuju studije, žene su spremnije da svoj broj telefona daju muškarcima koji prvo "prospu" neku šalu. O čemu je reč? Dobar i duhovit komentar u startu pokazuje inteligenciju, pa čak i kreativnost i društvenu svest, kao i toplinu i ljubaznost. A sve to su osobine koje bismo voleli da naš partner poseduje. Naravno, ovo se odnosi isključivo na iskrene i originalne šale, a ne na neke izlizane klišee.

Pexels
 

Humor nam omogućuje da lakše pređemo preko sukoba

Dobro tempirana šala j najbolji način da se smanji napetost. Pa čak i onda kada ste ljuti na svog partnera, kako da to i ostanete ako vam je nešto smešno? A kada se nasmejete i opustite, stvarni problem i neslaganje ćete rešiti očas posla. Realno, humor stvara mnogo prijatnije okruženje, a onda je mnogo lakše porazgovarati o stvarima koje nisu kako treba i lakše se dolazi do kompromisa.
Profimedia
 

Humor zbližava
Možda će vam ovo zvučati glupo, ali naučno je dokazano da su šala i smeh znakovi obostranog romantičnog interesa. Kada se smejete jedno drugom, stvarate pozitivnu vezu između vas. Takođe stvarate i posebno razumevanje i zajednički prostor sigurnosti i razigranosti. Priznaćete, odličan je osećaj kada vas partner razume, kada shvata vašu šalu i nasmeje joj se, čak i ako je to, u suštini, grozna šala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike