Bez vatre, dima i čađi: Čak i lažni kamin ugreje svaki prostor, a možete sami da ga napravite (VIDEO)

28.11.2020

20:21 >> 07:16

0

Autor: Z. A.

Pustite mašti na volju, raspalite vatru u srcu

Bez vatre, dima i čađi: Čak i lažni kamin ugreje svaki prostor, a možete sami da ga napravite (VIDEO)
Copyright Pinterest: amazon.com

Zaista ima neke neopisive čari u prostorijama koje imaju kamin. Iako danas kamin služi uglavnom kao dekorativni element ili dopunski izvor grejanja, posedovanje kamina u enterijeru čini prostor nekako udobnijim, prijatnim i vizuelno toplijim.

Za dnevni boravak kao iz bajke ne treba da imate dimnjak i ložište za vatru jer možete napraviti kamin koji izgleda kao pravi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Ovo nije stančić, ovo je minijaturni beli spektakl u 23 m2

Kamin ili ognjište je od davnina okupljalo ljude, pa je potreba da se poseduje kamin u stanu ili kući ostala do današnjih vremena. Stlski, kamin se može uklopiti u svaki tip enterijera bilo da se radi o onom koji je izrađen od kamena, cigle ili mermera. Međutim, iako su se ljudi vekovima grejali uz pomoć ove romantične rupe u zidu, najnovije studije pokazuju da otvorena varta može uzrokovati zagađenje vazduha kao na veoma prometnom putu.
Sad nam je lakše i da dišemo i da se upustimo o priči o veštačkim ili lažnim kaminima.

Pinterest: laredoute.fr

Pinterest: allegro.pl

Pinterest

Pinterest: blog.moemax.de

Dakle, danas se sve češće u dnevnim sobama mogu videti lažni kamini, odnosni okviri kamina. Iako nemaju prvobitnu funkciju grejanja, oni daju toplinu prostoru i mogu biti savršen dekorativan dodatak zimi ili leti.

Pinterest: amazon.com

Stoga, ukoliko vam dodatno grejanje nije potrebno ili iz tehničkih ili funkcionalnih razloga želite jednostavniju verziju tradicionalnog kamina, ulepšajte svoj životni prostor lažnim okvirom kamina.

Pinterest: domainehome.com

Lažni kamin se može napraviti od neupotrebljive niše u zidu, gde se gornji deo zatvara gips kartonskom pločom ili nekim drugim materijalom, a donji deo ostaje otvoren za vašu maštu.

Takođe, može se napraviti i na ravnom zidu, tako što se dozida izbočeni deo u željenim dimenzijama, a postoji još jednostavniji način – pravljenje lažnog kamina od kutija koje ćete kasnije oblepiti ciglastim tapetama.

annekaz.com Pinterest

Pinterest: m.zuhausewohnen.de

Na mestu gde bi trebalo da stoje drvene cepanice postavite lampice (slabe voltaže) koje treba da glume vatru, a na tržištu postoji i LED rasveta u žutoj boji koja uspešno imitira vatru. Super ideja je da uzmete jednu drvenu cepanicu, zatm oko nje obmotate biber-žute novogodišnje svetiljke i dobijate efekat tinjanja vatre.

ČITAJTE I: Odaberite pravu boju za svaku prostoriju u kući, pevaćete od sreće

Pogledajte video kako možete napraviti sami lažni kamin.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike