Dve ideje za dečje radosti: Napravite kuglu u kojoj pada sneg

15.12.2020

13:55 >> 11:42

0

Autor: Z. A.

Kažu da snega neće biti do kraja godine

Dve ideje za dečje radosti: Napravite kuglu u kojoj pada sneg
Copyright www.thesprucecrafts.com

Nije lako slaviti bilo šta ove godine, ali to ne znači da treba ignorisati praznike. Budući da ste kod kuće više nego što biste bili u ovo doba godine, iskoristite svoju maštu, veštinu i kreativnost, pa napravite snežne kugle. Deca će biti oduševljena, posebno ako ih budete pravili zajedno, daće prazničnu notu vašem domu, a mogu biti baš originalan poklon.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Ukrasi od pomorandže su ekološki, mirišljavi, povoljni… predivni. Imamo četiri ideje

Postoje dve varijante za pravljenje snežne kugle. Jedna krajnje jednostavna, i druga za nijansu komplikovanija ali i lepša. Proučite obe, pa odaberite onu koja vam više odgovara.

Varijanta 1.

Najvažnije je da odaberete odgovarajuću figuru ili figurice. Pošto je posredi proslava Nove godine i Božića, mislite u pravcu Deda Mraza, Sneška Belića, patuljka, pingvina, jelena, irvasa, jelke, sanki, klizaljki…

Pinterest

www.marthastewart.com

Pinterest

The Craft Patch

Materijal

Staklena tegla sa metalnim ili plastičnim poklopcem

Keramičke ili plastične figurice

Emajl boja

Četkica za slikanje

Šmirgla

Epoxy smola

Destilovana voda

Glicerin

Šljokice

www.marthastewart.com

Izrada

Pošto izaberete veličinu tegle koja vam odgovara, ofarbajte poklopac uz pomoć emajl boje i četkice za slikanje. Izaberite neku prazničnu nijansu kao što je crvena, zelena, srebrna ili zlatna. Nakon što se poklopac osuši, šmirglom obradite unutrašnji deo, a zatim uz pomoć epoxy smole fiksirajte figuricu ili figurice, pa ostavite da se stvrdnu na podlozi. Destilovanom vodom napunite teglu skoro do vrha, uspite krupnije šljokice i malu količinu glicerina, koji će omogućiti da te iste šljokice ne padnu brzo na dno. Dobro zatvorite teglu poklopcem na kom su figurice, i okrenite teglu tako da poklopac bude postolje na kom će vaša snežna kugla stajati.

www.marthastewart.com

www.thesprucecrafts.com

Varijanta 2.

Ova opcija je za nijansu lepša jer je podloga za snežnu kuglu drvena. Zato će ona delovati retro i sentimentalno, pa tako probuditi stare uspomene, i u isto vreme kreirajte nove.

www.bevcooks.com

Materijal

Staklena tegla

Keramičke ili plastične figurice

Pištolj za lepak

Okrugli komad debljeg drveta

Okrugli komad lepenke

Destilovana voda

Glicerin

Šljokice

www.bevcooks.com

Izrada

Pošto odaberete staklenu teglu, obavezno uzmite okrugli komad debljeg drveta koji je znatno širi od obima na otvoru tegle. Na ovaj komad drveta uz pomoć pištolja za lepak fiksirajte lepenku iste veličine, a zatim na nju zalepite figuricu po izboru. Dok se sve to suši, u teglu sipajte destilovanu vodu, malo glicerina, i dosta šljokica. Sada uz pomoć pištolja za lepak napravite debeli krug lepka na drvenoj podlozi, tačno na onom mestu koje će nalegnuti na obod tegle. Brzo poklopite teglu sa figuricom, pa tamo gde se drvo i staklo poklapaju dodatno učvrstite lepkom. Pošto konačno okrenete snežnu kuglu, još jednom na mestu gde se tegla spaja sa drvenom podlogom dodajte lepak, kako biste dodatno učvrstili vašu rukotvorinu.

www.bevcooks.com

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike