Veštačka inteligencija preuzima domaćinstva: Kako AI unapređuje svakodnevni život

23.05.2024

14:45

0

Inovativni Samsung aparati predstavljaju idealan izbor za one koji žele da pojednostave i olakšaju svakodnevne obaveze i aktivnosti u domaćinstvu

Veštačka inteligencija preuzima domaćinstva: Kako AI unapređuje svakodnevni život
Copyright Promo

Veštačka inteligencija (AI) se brzo širi na sve aspekte našeg života, uključujući i domaćinstva, kojima donosi inovacije i praktične prednosti, poboljšavajući efikasnost, udobnost, bezbednost i zabavu. Sa daljim razvojem tehnologije, očekuje se da će značaj AI u domaćinstvima nastaviti da raste.

Kućni aparati koje svakodnevno koristimo postaju pametni uređaji zahvaljujući AI tehnologiji. Ove uređaji moguće je povezati i upravljati njima putem pametnih aplikacija ili glasovnih asistenata, pružajući korisnicima veću kontrolu i efikasnost. AI pomaže i uštedi električne energije, predlažući načine za optimizaciju potrošnje, unapređuje bezbednosne sisteme i personalizuje iskustva korisnika analizom njihovih navika.

Kompanija Samsung Electronics, poznata po svojim tehnološkim inovacijama, integrisala je AI funkcije u dizajn i proizvodnju svojih kućnih uređaja. Inovativni Samsung aparati predstavljaju idealan izbor za one koji žele da pojednostave i olakšaju svakodnevne obaveze i aktivnosti u domaćinstvu.

Novi Samsung Bespoke frižider osim besprekornog izgleda koji se uklapa u svaki prostor, odlikuju i tehnološke inovacije koje olakšavaju svakodnevni život. Svi znamo da nisu sve namirnice iste i da zahtevaju različite optimalne temperature. Neke je potrebno malo više ohladiti od drugih, tako da Bespoke frižider obezbeđuje dve temperaturne zone, a Humiditi Fresh + fioka je tu da održava savršenu vlažnost. Funkcija All Around Cooling omogućava ravnomerno hlađenje, a strateški postavljeni otvori za ventilaciju drže istu temperaturu, kako bi se hrana održala duže svežom.

Promo
 

Kada govorimo o besprekornoj čistoći odeće, tu je i mašina za veš sa veštačkom inteligencijom, koja uz Ecobubble tehnologiju, temeljno pere odeću u hladnoj vodi, gde veštačka inteligencija računa koliko je praška dovoljno, uzimajući u obzir zaprljanost odeće. Zahvaljujući pametnim funkcijama, ovaj uređaj štedi vodu, deterdžent i energiju, koji tkaninama obezbeđuje do 45,5% bolju negu, čak i na najvećem kapacitetu punjenja od 11 kg. SpaceMax™ tehnologija omogućava veći prostor unutar mašine, tako da možete da operete više odeće, uključujući veliku ćebad i posteljinu. Vođeno veštačkom inteligencijom, pranje je lako i efikasno, jer ova mašina „pamti” vaše navike, predlaže odgovarajući program pranja i na vreme prikazuje potrebne informacije.

Život pojednostavljen, domaćinstvo prilagođeno

Sve Samsung uređaje prati i kontroliše SmartThings aplikacija. Pomoću nje moguće je optimizovati kućne uređaje i odabrati pametan životni stil, prilagođen svakodnevnim potrebama. Uz pomoć ove aplikacije možete da uživate u prilagođenom domaćinstvu uz inovativne uređaje, koji olakšavaju svakodnevni život.

Samsung Bespoke Home koncept je sinonim za super moderan dom, opremljen kućnim aparatima koji predstavljaju inovativne tehnologije ugrađene u proizvode sa besprekornim dizajnom i funkcionalnošću. Veštačka inteligenicja je bila logična nadogradnja ovih aparata, kako bi oni bili funkcionalniji i činili savremen dom održivijim.

Sa Samsung uređajima, ova vizija se proteže po celom domu, jer je povezivanje preko aplikacije SmartThings u središtu svake ove inovacije, a uređaji se kontrolišu i njima se upravlja na daljinu preko Samsung Galaxy telefona.

U toku je promotivna akcija produžene garancije za Bespoke uređaje, od tri do pet godina u zavisnosti od uređaja. Kupci Samsung bele tehnike i malih aparata za domaćinstvo, treba da se najkasnije 30 dana od datuma kupovine registruju na sajtu samsungproduzenagarancija.rs, kako bi ostvarili pravo na ovaj benefit.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike