Tri stvari koje ne smeju da budu blizu ulaznih vrata: Privlače nesreću, a jedna stvar je posebno opasna

14.03.2024

11:01

0

Autor: K. O.

Magnet za neželjene događaje

Tri stvari koje ne smeju da budu blizu ulaznih vrata: Privlače nesreću, a jedna stvar je posebno opasna
Copyright Profimedia

Mnogo toga govori o nama, a jedna od tih stvari je i naš dom, način na koji smo ga uredili i organizovali.

A često nismo ni svesni koliko možemo uticati na energiju samo predmetima kojima smo okruženi.

Sigurno nikada niste razmišljali o tome koja je prostorija ključna u vašem domu. Verovali ili ne, to je hodnik, barem tako kažu tvrde stručnjaci za enterijer i feng šui.

Takođe je važno da znate koji su to predmeti koje nikako ne bi trebalo da držite na ulazu u kuću, jer deluju kao svojevrsni magneti za neželjene događaje.

Hodnik, kao prvi kontakt s ljudima koji pređu prag našeg doma, zahteva pažljivo planiranje, uređenje i održavanje. Nažalost, često ostaje zapostavljen, postajući prostor za skladištenje odeće i obuće.

Uvele biljke ili kaktus

U azijskoj filozofiji, suvo cveće simbolizuje nesreću, posebno ako se nalazi na ulazu u kuću. Biljka koja je česta u domovima, kaktus, smatra se simbolom siromaštva i nedostatka, pa postavljanje na ulaz može privući finansijske probleme.

Pexels
 

Kaktus se povezuje s nesrećom jer može rasti u teškim uslovima, gde nedostaje osnovni element za biljke - voda. Ova veza se pravi između suše u pustinji i finansijske "suše" koju kaktus može privući ako se ne drži na odgovarajućem mestu.

Crni ili veoma tamni predmeti

Kada uđete u hodnik, obratite pažnju da li tu ima neki crni ili veoma tamni okvir, slika, vaza ili sitnica? Zamene ih čistom vazom, belim ili plavim okvirom i kristalnim detaljima.

Stručnjaci tvrde da crne i tamne boje imaju tendenciju privlačenja tame i besa u kuću. Ako se drže na ulazu, stvara se energetski portal koji pojačava negativne energije koje prodru u dom.

Oterajte loše energije svetlošću, bojama i svežinom. Ako nemate svetle predmete, ostavite prazan prostor.

Profimedia
 

Ogledalo

U mnogim kulturama ogledalo je predmet koji može "ukrasti dušu", pa je dobro izbegavati suočavanje s njim odmah po ulasku u kuću. Ako je oštećeno ili slomljeno, odmah ga zamenite, jer krhotine takvog predmeta mogu doneti lošu sreću.

Dakle, posvetite dodatnu pažnju stvarima oko sebe, jer one mogu značajno uticati na funkcionalnost kuće i energiju unutar nje. Kada usvojite veštinu organizacije stvari u svom domu, primetićete radikalan preobražaj u načinu na koji se osećate u njemu, piše Diva.hair.ro.

Unsplash
 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike