Oči gostiju ne greše, ove četiri stvari čine da dom izgleda siromašno

19.12.2023

11:00

0

Autor: K. B.

Ako ste mislili da će vaš dom dobiti skupocen izgled, prevarili ste se

Oči gostiju ne greše, ove četiri stvari čine da dom izgleda siromašno
Copyright Profimedia

Naš životni prostor ima ogroman uticaj na naše svakodnevne živote, ne samo fizički, već i psihički. Način na koji uređujemo enterijer otkriva mnogo o našem karakteru, stanju uma i materijalnom statusu. Četiri stvari koje prvo primećuju gosti mogu biti ključne u stvaranju dojma o vama:

Masivni ramovi za slike u "kraljevskom" stilu

Fotografije i slike na zidovima mogu značajno unaprediti izgled enterijera. Međutim, treba birati pažljivo, jer preterivanje može lako narušiti željeni utisak. Trošenje velikih suma novca na reprodukcije svetski poznatih dela, posebno ako ih stavljate u velike okvire, može delovati pretenciozno. Umesto toga, birajte efektne postere u jednostavnijim ramovima ili stvarajte porodičnu priču kroz fotografije.

Profimedia
 

Flekave krpe i peškiri

Održavanje higijene i čistoće u domu je od suštinske važnosti. Flekave krpe i peškiri ne samo da kvare estetiku, već i ostavljaju loš utisak. Upotreba čistih i kvalitetnih materijala za brisanje ruku ili lica doprinosi opštem dojmu vašeg doma.

Lažna svila

Imitacija materijala, poput poliestera umesto prave svile, može delovati kao pokušaj prevare. Svila se tradicionalno smatra luksuznim materijalom, ali odabrati sintetičke alternative može izneveriti očekivanja. Osim estetskog problema, sintetika ne pruža prozračnost, što može dovesti do neprijatnosti tokom noći. Bolje je uložiti u kvalitetne materijale koji će doneti udobnost i dugotrajan luksuz.

Freepik
 

Zaboravljanje čistoće zbog estetike

Važno je naglasiti da čistoća treba biti prioritet, a ne samo estetika. Ulaganje truda u održavanje čistog i urednog doma ne samo da čini prostor prijatnijim, već takođe doprinosi zdravlju i dobrobiti svih ukućana.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike