Sezona zimnice je uveliko u jeku: Nemojte da vas nervira uporan lepak za etikete na tegli, skinite ga bez muke

20.10.2023

12:32

0

Autor: V. I.

Ko je već probao, zna kroz kakvu golgotu može čovek da prođe dok radi tako naizgled jednostavnu stvar kakva je skidanje etikete i lepka s tegle

Sezona zimnice je uveliko u jeku: Nemojte da vas nervira uporan lepak za etikete na tegli, skinite ga bez muke
Copyright Profimedia

Bez obzira na to da li imate posla s lepkom za etikete na staklenoj tegli ili imate dete koje zaista voli nalepnice i lepi ih gde stigne, pronalaženje načina kako da jednostavno uklonite ostatke nalepnica sa kućnih površina može biti izazovno.

Dobre vesti su da ovaj dosadni posao ne mora da vam zadaje glavobolju, a potrebno vam je samo nekoliko predmeta koje sigurno već imate u kući.

Metod 1: Ulje i sirće

Kombinacija ova dva omiljena sastojka iz kuhinje sigurno će ukloniti ostatke lepka sa bilo koje površine u vašem domu. Nanesite ulje (može bilo koje pa i suncokretovo) i jednostavno ga istrljajte četkom. Kad se lepo natopi, poprskajte lepljivo alkoholnim sirćetom i ostavite 10 minuta, Na kraju, isperite ulje i sirće detredženom za posuđe i osušite.

Metod 2: Trljanje alkoholom

Za ovaj metod natopite vatu ili jastučić u alkohol, a zatim ga obilno nanesete na nalepnicu dok se potpuno ne natopi. Ponovite dva puta i, koristeći čist žilet ili plastični strugač, polako sastrižite nalepnicu. Sredstvo za čišćenje prozora može vam pomoći da uklanite eventualne ostatake ako ih bude.

Metod 3: Aceton, ulje i soda bikarbona

Najsigurnija opcija za sve površine jeste mešaina sode bikarbone i ulja za kuvanje. Nakon što nanesete rastvor na lepljivo mesto i ostavite da odstoji nekoliko minuta, skinite ga plastičnim strugačem. Takođe, možete dodati nekoliko kapi acetona.

@zerowastecartel Tired of scrubbing labels off jars or dealing with the sticky residue? Here’s 2 easy ways to remove labels with ingredients you already have in your home! ✨ #cleaninghack #lifehack #reused #masonjars #sustainableliving #zerowasteliving #ecocleaning #cleantok ♬ original sound - ZeroWasteCartel

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike