Izbacite ove tri stvari iz svog doma ako želite pozitivne promene: Praktični saveti za bolji feng šui

18.08.2023

12:05

0

Autor: K. B.

Sve što odaberemo za svoj životni prostor i način na koji organizujemo taj prostor ima značajan uticaj na sve aspekte našeg života

Izbacite ove tri stvari iz svog doma ako želite pozitivne promene: Praktični saveti za bolji feng šui
Dnevna soba - Copyright Freepik

Svaka oblast prostora je direktno povezana sa određenim sferama života, poput karijere, ljubavi, zdravlja i statusa. Stoga je od suštinskog značaja stvoriti povoljno okruženje koje će pozitivno uticati na nas.

Feng šui ima dubok uticaj na energiju prostora, kako pozitivno tako i negativno. To se ne odnosi samo na estetske detalje kao što su nameštaj i dekoracija. Feng šui prevazilazi ove površinske elemente i zahteva pažnju čak i prema najmanjim detaljima koje često zanemarujemo. Na primer, postavljanje kreveta sa uzglavljem na istoj strani gde su vrata sobe je strogo zabranjeno. Krevet bi trebalo postaviti u komandni položaj, okrenut sa sigurnim zidom iza sebe, a ne direktno prema vratima. Izbegavanje ovakvog rasporeda može poboljšati kvalitet sna i osećaj sigurnosti.

Unsplash
 

Jedna od ključnih stvari u feng šuiju je održavanje reda i čistoće. Uklanjanje nereda je od suštinskog značaja za unapređenje energije u domu. Nered može negativno uticati na zdravlje, prosperitet i odnose. Stari i nepotrebni predmeti ograničavaju protok energije i sprečavaju dolazak novih iskustava. Očistiti prostorije od stvari koje više ne koristimo i održavati prostor urednim može doneti pozitivne promene u život.

Još jedan važan aspekt je postavljanje prednjeg i zadnjeg ulaza u istoj ravni. Ovo je poznato kao loš feng šui obrazac jer može uzrokovati brzu i nepredvidivu promenu novca, što se može manifestovati kao financijski gubici ili nestabilnost. Preporučuje se blokiranje direktnog puta između ova dva ulaza kako bi se zaustavio brz protok energije. Ovo može biti postignuto postavljanjem nameštaja ili upadljivih predmeta između ulaza, ili postavljanjem kristala za ravnomerniju raspodelu energije.

U suštini, feng šui nam omogućava da uskladimo energiju u našem domu sa energijom u našem životu, što može pozitivno uticati na različite aspekte našeg blagostanja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike