Revolucionarni trik domaćica: Krpe u frižideru - evo zašto je to genijalno!

11.07.2023

10:32

0

Autor: K. B.

Kada saznate zašto neke žene drže krpe u frižideru vrlo verovatno ćete poželeti da isto uradite

Revolucionarni trik domaćica: Krpe u frižideru - evo zašto je to genijalno!
Copyright Profimedia

Postoje različiti načini na koje žene čuvaju krpe u kuhinji. Neki ih drže na sudoperi, neki okače u kuhinji, a neki čak stavljaju u frižider!

Znate li zašto neke žene čuvaju krpe u frižideru? Kada čujete razlog, verovatno ćete promeniti svoju naviku. Korišćene krpe, posebno ako se ne isperu dobro ili ne menjaju redovno, mogu postati leglo različitih vrsta mikroorganizama. Držanje krpa u frižideru može usporiti njihov rast, jer mikroorganizmi obično vole toplotu.

Međutim, to nije jedini razlog zašto vam savetujemo da stavite krpe u frižider. Razlog je zapravo prilično jednostavan, ali možda ga niste ranije razmatrali.

Profimedia
 

Materijal od kojeg su napravljene krpe je veoma upijajući. Stavljanje krpa u frižider može biti odličan način da se ukloni višak vlage koji često postoji unutar frižidera. Samo ih postavite na police. Ova metoda posebno je korisna ako često imate puno voća i povrća u frižideru.

Umesto da stavljate voće i povrće direktno na police frižidera, stavite ih na krpu. Na taj način, ako se nešto pokvari ili prolije, kontaminacija će završiti na krpi, a ne na samim policama ili povrću. Umesto da morate temeljno čistiti ceo frižider, jednostavno zamenite krpu novom. Materijal krpe takođe upija vlagu, sprečavajući njeno nakupljanje na hrani. To je jednostavan, ali efikasan trik. Naravno, pretpostavlja se da će krpe biti čiste pre nego što ih stavite u frižider.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike