Krase vaš dom, a uspevaju i u senci

18.09.2020

07:11 >> 06:43

0

Oko ove 4 biljke potreban vam je minimum truda

Krase vaš dom, a uspevaju i u senci
Copyright Profimedia

Uvek je lepo kada se u domu nađu biljke, jer prostoru daju potpuno drugačiji izgled ili dimenziju. Nemoguće je preseliti prašumu u svoju dnevnu sobu, a teško je i sa zahtevnim biljkama, koje traže dosta truda i specijalne uslove za život. Ipak, postoje i one kojima je dovoljno da ih redovno zalivamo, a zauzvrat nam obogaćuju dom.

Predstavljamo vam četiri sobne lepotice koje mogu da uspevaju čak i u senci.

Lepezasta paprat (adiantium) 

Spada u porodicu paprati, a poznata je pod nazivom Maidenhair ferns, kao i po nežnim, tankim, zelenim i lepršavim listićima. Neće praviti problem ako preterate sa zalivanjem, niti ako nema svetla. Posebno se ističe srebrna paprat.

Sobna begonija
Kod nas su najčešće begonija reks ili carska ili kraljevska begonija. Može da opstane bez svetla, a ne treba preterivati sa zalivanjem, jer joj to ne prija.

Nana Foto: Profimedia

Švedski bršljan (Plectranthus australis)

Brzorastuća travnata biljka koja odlično uspeva kao viseća biljka. Sa njom nema greške, čak ni ako ste početnik u gajenju sobnih biljaka, jer uspeva bez obzira na to koliko je zalivate, pa i bez prirodnog svetla.

Nana

U prirodi raste u močvarnom okruženju, pa će i kod kuće odlično uspevati u uslovima terarijuma. Izuzev dobro poznatog osvežavajućeg mirisa, možete dobiti i listiće za čaj, limunadu ili dodatak jelu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike