U ove dve prostorije u kući nikada ne bi trebalo da postavite sat: Postoje odlični razlozi da se on nikada tu ne nađe

08.05.2023

10:47

0

Autor: Z.A.S.

Sat predstavlja bitan simbol koji označava kretanje, promenu i akciju

U ove dve prostorije u kući nikada ne bi trebalo da postavite sat: Postoje odlični razlozi da se on nikada tu ne nađe
Sat u dnevnoj sobi - Copyright Freepik

Svi znamo da postoje feng šui pravila, ali mnogi od nas ne znaju šta ona znače i koja su. Naravno, sve zavisi od toga šta želite, ali ukoliko vam je cilj da u svoj dom privučete sreću i pozitivnu energiju, onda bi, između ostalog, obavezno trebalo da obratite pažnju na koje mesto u kući ćete postaviti sat.

Sat je, ukoliko niste znali, bitan simbol i označava kretanje, promenu i akciju.

Prvo i osnovno pravilo je da se sat postavlja u prostoriju koja je prometna ili u kojoj ima najviše aktivnosti. Takva je dnevna soba gde ukućani najviše komuniciraju i gde provode najviše vremena.

Unsplash
 

Takođe, dobra opcija je da se sat postavi u radnoj sobi ili kancelariji. Korisno je da imate sat koji će pokazivati koliko vremena ste proveli u radu.

Na jednom mestu nikako nije dobro da držite sat: u spavaćoj sobi. Ta soba služi isključivo za odmor, kao i postizanje seksualne energije, gde je vreme najmanje bitno. Najbolje je sat da postavite u dnevnu sobu ili posebnu prostoriju, gde će svi, pa čak i gosti, moći da ga vide.

Pixabay
 

Sat nikada ne stavljajte na zid naspram ulaznih vrata. Na istoku, prema Feng šui tradiciji, glavni element je drvo. Zato se nikada na zidove ne stavljaju satovi koji su napravljeni od metala, a najbolje zamene su im oni od drveta, kamena ili plastike.

Ipak, postoje i mesta gde je, prema feng šui pravilima, dobro držati sat. To su dečija soba, kao i soba kod beba zog hranjenja. Najbolje je da koristite samo satove koje nemaju klatno ili zvuk, nego digitalne.

Profimedia
 

Kod starije dece, satovi se koriste da deca ne zakasne u školu, pa je dobro da jedan takav postavite u njihovoj sobi. Nabavite neki sat lepog dizajna. Satovi koji su ukrašeni slikama četiri godišnja doba, ili koji pokazuju sunce i mesec, dan i noć, su odlična kombinacija za privlačenje pozitivne energije kod dece.

Ne čuvajte pokvarene satove ili bez baterije. Prema feng šui običajima, pokvareni satovi donose lošu i blokiranu energiju u dom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike