Šta god radili, veš-mašinu nikada nemojte da isključujete na ovaj način, jer rizikujete da se pokvari

27.11.2022

16:50

0

Autor: Z.A.S.

Privremeno možete da je zaustavite jedino ukoliko je predviđena za to i ima opciju za pauzu, odnosno dugme za start i stop

Šta god radili, veš-mašinu nikada nemojte da isključujete na ovaj način, jer rizikujete da se pokvari
Veš mašina - Copyright Pixabay

Verujemo da će se većina vas složiti sa konstatacijom da bez veš-mašine teško da bismo mogli da funkcionišemo. Naravno da to ne bi bilo nemoguće, ali, osim što bi nam oduzimalo znatno više vremena, takođe bi zahtevalo i da nam ruke konstantno budu u vodi, a svi znamo da to nikako nije dobro.

Ali, bez obzira na to koliko je jednostavno služiti se veš-mašinom, svima nam se nekada dogodilo da smo ubacili stvari na pranje, pustili određeni program i shvatili da nam je u džepu pantalona ostalo nešto što, u vreme pranja, tu nikako ne bi trebalo da se nađe.

Profimedia
 

I, šta onda? Jedino rešenje je da isključimo mašinu, izvučemo neželjeni predmet i pustimo je da nastavi da radi. Međutim, ovo bi moglo da napravi više štete nego koristi, jer ovakvim isključivanjem mašine rizikujete da izazovete kvar.

U slučaju da morate da zaustavite rad mašine za veš, morate da znate i koji je najispravniji način za to.

Najlakši način da zaustavite uređaj je da pritisnete dugme za “start”, odnosno pauzu. Program će biti privremeno zaustavljen, a ako držite dugme nekoliko sekundi, isključiće se.

Pixabay
 

- Mašina se može zaustaviti ako to dozvoljava njen dizajn. Ako je zaustavite pritiskom na dugme start/stop, tada neće biti problema. Ali, potpuno isključivanje mašine iz struje nije dobro, može uticati na to kako će ona raditi ne samo kada nastavite pranje, već i ubuduće - objašnjava ruski stručnjak za testiranje i sertifikaciju kućnih aparata, Oleg Dranitski i dodaje da se mašina tako najlakše kvari.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike