Otkrivamo najčešće greške pri uređenju kupatila

20.10.2020

13:55 >> 13:01

0

Neke stvari morate predvideti na vreme

Otkrivamo najčešće greške pri uređenju kupatila
Copyright Pixabay

Često ne možemo do kraja da biramo izgled prostorija u svom domu. Nekad smo neke stvari nasledili, pa ih je teško promeniti (pogotovo zbog ograničenih finansija), a nekad jednostavno prostor to ne dozvoljava.

Takođe, ne možemo se svi pohvaliti znanjem i zvanjem dizajnera enterijera, pa se dešava da napravimo greške pri uređenju i dekoru svog životnog prostora.
Kupatilo je naša intimna zona i važno je da ono bude uređeno praktično, ali i da se u njemu osećamo prijatno. Važno je i da njegova funkcionalnost ne bude narušena. Predstavljamo vam najčešće greške koje se potkradaju kada se uređuje savremeno kupatilo kao i lake načine na koje ih možete ispraviti.

Odsustvo slojevitog osvetljenja

Slojevito osvetljenje čini da svaki prostor izgleda veće, pri čemu možete da vidite svaki raspoloživ ugao. Samim tim kupatilo postaje znatno funkcionalnije, što je važno jer je to prostor gde je potrebno da prilikom brijanja ili šminkanja vidite jasno svoje lice. Slojevito osvetljenje treba da uključuje ambijentalno, naglašeno i osvetljenje po potrebi. Ambijentalno osvetljenje predstavljaju lampe koje se nalaze iznad vaše glave kada ste u kupatilu, dakle u centralnom delu. Naglašena svetla mogu da se postave u blizini ogledala, kade ili tuša u zavisnosti gde vam se čini prikladnim. Takođe, tu je i osvetljenje po potrebi koja se postavljaju u kutku za šminkanje.

Profimedia

Nedovoljno prostora za skladištenje

Bez obzira na veličinu, morate predvideti mesto za skladištenje peškira, hemije i sredstava za higijenu. Pri početnom dizajnu kupatila ovo treba da imate na umu. Ako ste napravili ovu grešku lako možete da je ispravite dodatkom u vidu polica na zidu, ispod lavaboa, kraj kade ili uz tuš kabinu u zavisnosti od toga gde ima mesta. Prostor za odlaganje učiniće vaše kupatilo estetski lepšim i funkcionalnijim prostorom.

Odsustvo dekora

Mnogi ljudi ne smatraju kupatilo dovoljno značajnim prostorom za dekoraciju. Naprotiv, kupatilo baš zahvaljujući dekorativnim elementima može iz hladnog i bezličng prostora da pređe u toplo inspirativno mesto. Zelenilo, mirisne sveće, suvo cveće, meki peškiri i podne prostirke, lepe zavese za tuš, šik tapete na zidu ili neki oblik zidne umetnosti samo su deo onoga što možete da poklonite vašem kupatilu.

Saznaj više:

Feng šui ima pravila kako i gde da upalite sveće u domu

Za šta sve može da vam posluži čarapa koja je ostala bez para

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: digsdigs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike