Sa ovim trikom ventilator će vam rashladiti kuću bolje od klima-uređaja

17.07.2022

07:33

0

Autor: Z. A.

A povremeno nije naodmet iskulirati klimu

Sa ovim trikom ventilator će vam rashladiti kuću bolje od klima-uređaja
vrućina - Copyright Profimedia

Budući da nemaju svi klima-uređaj, mnogi ovih dana traže najbolje načine da se rashlade. Veroatno ste isprobali sve: od ventilatora i tuširanja ledenom vodom do postavljanja bazena u dvorištu.

Ako vam ni to nije pomoglo, možda ovo hoće. Postoji jedan trik s ventilatorom koji dokazano pomaže, a rashladiće vas u kratkom roku, piše Mirror.

Naime, sve što treba da uradite jeste da stavite posudu napunjenu ledom neposredno ispred ventilatora. Kad povetarac krene da duva po ledenoj vodi, iz ventilatora će duvati hladan vazduh koji će vam prijati. To će potrajati sve dok se led ne otopi, a tada samo dodajte novi.

Takođe, može poslužiti i vlažna krpa ili mali peškir natopljen hladnom vodom postavljen iznad ventilatora.

Profimedia
 


Postoji još jedan način, a to je sa zaleđenom plastičnom flašom vode. Umesto kockica leda ispred ventilatora stavite plastične flaše koje ste prethodno napunili vodom i zaledili. Ovaj način je čak i bolji jer je reč o velikim komadima leda koji će se sporije topiti od kockica.
Pexels
 

Spavanje preko noći posebno je teško na letnjim vrućinama, a ako ne želite da ostavite ventilator uključen preko noći, isprobajte ovaj trik. Jednostavno stavite svoje jastučnice i posteljinu na nekoliko sati u zamrzivač i pre spavanja njima presvucite krevet. Doduše, hlađenje neće izdržati do jutra, ali je dobra prva pomoć. Tako ćete brže zaspati i mirnije spavati.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike