Da bi cveće bujalo kao od šale, sve što je potrebno jeste da, u vodu za zalivanje, ubacite jedan neobičan sastojak

18.05.2022

10:48

0

Zahvaljujući kompleksu vitamina B i fermentisanim materijama koje sadrži, pivo će odlično uticati na vaše biljke

Da bi cveće bujalo kao od šale, sve što je potrebno jeste da, u vodu za zalivanje, ubacite jedan neobičan sastojak
Cveće 4 - Copyright Pixabay

Od proleća do kasne jeseni, cveće uglavnom krasi dvorišta, terase i balkone. Ono, naravno, zahteva posebnu pažnju i negu, ali da bi listovi bili bujni i zdravi, a cvetovi raskošni, nema potrebe da biva tretirano hemijskim preparatima.

Pre svega, potrebno je da cveće redovno zalivate i uklanjate procvetale latice, ali je potrebna i prihrana, kao i upotreba aparata koje će biljke štititi od štetočina. Sve to iziskuje, kako vreme, tako i dodatni novac.

Pixabay
 

Da biste ga uštedeli, prihranu biljaka možete da obavljate i prirodnim sredstvima. Na taj način ćete ima obezbediti dodatne minarale koji će pospešiti njihov rast i bujnost.

Kvalitet zemljišta mogu da poprave kora banane, sadržaj vrećica čaka ili ljuske od luka koje će kompostirati. Međutim, najbolji rezultat će dati pivo razblaženo vodom.

Šta je potrebno da uradite?

U balon ili flašu sipajte ostatke piva iz flaše ili limenke, zatim ga prelijte vodom i dobro promućkajte, a tim rastvorom onda zalijte baštenske i balkonske biljke jednom nedeljno.

Na 10 mililitara piva optimalno ide oko litar obične vode, a pivo uopšte ne mora da bude sveže, jer će i ono koje je odstojalno nekoliko dana i te kako biti korisno za cveće, a sve zahvaljujući kompleksu vitamina B i fermentisanim materijama koje sadrži.

Pixabay
 

Ovaj rastvor će posebno biti koristan za muškatle kaliope i viseće petunije, jer ukoliko im redovno budete obezbeđivali ovu vrstu prihrane, biće još raskošnije.

Pivo je odavno poznato kao sredstvo za jačanje listova sobnih biljaka. Ujedno, daje im sjaj i može da utiče na intenziviranje zelene boje. Dovoljno je da jednom u desetak dana pamučnu krpicu natopite pivom i njome prebrišete listove.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike