Svi ga volimo i spremamo, al' niko bolje od kuvara sa dve Mišlenove zvezdice: Znate li koje ulje krompir ne voli?

23.11.2020

14:20 >> 12:25

0

Poznati kuvar objasnio kako da dobijete savršen krompir - spolja krckav, unutra mekan

Svi ga volimo i spremamo, al' niko bolje od kuvara sa dve Mišlenove zvezdice: Znate li koje ulje krompir ne voli?
Copyright Pixabay

Mislite da nema mnogo mudrosti kada je krompir u pitanju. Hmm… Poznati kuvar Rejmond Blank otkrio je neke trikove kada je u pitanju povrće koje se najčešće nalazi na našoj trpezi.

Ispričao je kako ih iseći, koliko dugo ga treba peći, kao i koju masnoću treba koristiti. Ovaj ponosni vlasnik dve Mišlenove zvezdice objasnio je da bi krompire trebalo nakon ljuštenja izrezati na četvrtine, debele otprilike četiri centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.

Pročitajte i: Kriva, a bez krivice: Svinjska mast je zdravija od ulja i margarina, za to postoje naučni dokazi

A od velikog značaja je i izbor masnoće na kojoj pripremamo krompir. Rejmond tvrdi da bi za pripremu krompira najbolje bilo upotrebiti guščiju mast jer ima intenzivan ukus.

-Ako ste vegani, onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati je maslinovo jer će ono krompiru dati gorak ukus – posavetovao je on.

Takođe, njegov savet zlata vredan je i da prvo kuvate krompire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u rernu na 200°C, 30 do 40 minuta. Od začina, kaže, koristite samo so i biber.

Saznaj više:

Došao je i taj dan: Za sve koji vole pivo i slaninu napravljeno je pivo sa ukusom slanine

Pravda za čvarke: Znamo da ste jedva čekali da čujete da su podjednako zdravi kao čija semenke

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti.me

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike