Recept dana: Švarcvald torta u čaši, mlađa sestra čuvene poslastice idealna je za svaki dan
Kiselkasta, kremasta, ukusna, a sprema se dok kažeš višnja
Švarcvald torta u čaši idealna je poslastica za radni dan. Iako njena čuvena starija sestra, Švarcvald torta, slovi za poslasticu koja se komplikovano pravi, varijacija u čaši je kudikamo jednostavnija, a jednako ukusna i fina.
Sastojci:
- 300 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 50 g tamne čokolade
- 1 kašikica ekstrakta vanile (ili vanilin šećer)
- 200 g višanja
- 2 kašike smeđeg šećera (ako nema može i beli)
- oko 100 g čokoladnih biskvita
- 1 kom šlag pene i po potrebi mleko za šlag
Priprema
1. Očišćene višnje pomešajte sa smeđim šećerom, prokuvajte i ostavite ih da se kuvaju pet-šest minuta, a onda ostavite da se ohladi.
2. Slatku pavlaku umutite, dodajte joj šećer u prahu i vanilin šećer (ili ekstrakt od vanile) i sve još malo mutite, odvojite jedan deo krema i dodajte istopljenu čokoladu i dobro izmešajte.
3. U čaše staviti izlomljeni biskvit, prelijte sa malo sirupa od višanja, zatim ređajte beli krem, ponovo izlomljeni biskvit, zatim sirup od višanja i čokoladni krem.
4. Ukrasite šlagom i ostavite da se rashladi.
Bon appetit!
čitajte još i ovo
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari