Recept dana: Punjene lignje, specijalitet posne trpeze jednostavan za pripremu
Ukusne i zdrave, a za spremanje se nećete pomučiti
One su zvezda svake posne trpeze. Pritom, odlično se kombinuju i lako se spremaju. S obzirom na priličnu neutralnost ukusa, one “trpe” bilo koji nadev, sos ili začin. Iskoristite vreme posta, pa probajte posne punjene lignje koje ne zahtevaju mnogo truda.
Sastojci:
- 10 lignji srednje veličine
Za nadev:
- 100 g skuvanog pirinča
- 1 skuvana šargarepa
- 1 čen belog luka
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
- sitno seckana ljuta papričica, po želji
- soli po ukusu
- 1 kašika paradajz pirea
Za prženje:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
- sok od pola limuna
- 50 ml vina
Priprema:
Lignje očistite ukoliko je to potrebno, a ako niste stručni, kupite već očišćene. Za nadev pomešajte sve navedene sastojke. Lignje napunite nadevom, tako što napunite 2/3 lignje, a 1/3 ostavite praznu jer će se tokom kuvanja lignja smanjiti. Zagrejte maslinovo ulje, pa položite lignje i pržite 3-4 minuta, pa okrenite i pržite još toliko. Dodajte peršun, limunov sok i belo vino pa pržite još nekoliko minuta da se sve sjedini i tečnost delimično ispari. Poslužite vruće!
Bon appetit!
Saznaj više:
Recept dana: Post ne može da prođe bez prebranca
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari