Recept dana: Koh, brza poslastica velike sentimentalne vrednosti

02.05.2021

06:08 >> 21:59

0

Autor: Z. A.

Kad vam se jede nešto slatko - odmah

Recept dana: Koh, brza poslastica velike sentimentalne vrednosti
Copyright Printscreen: coolinarika.com/ nena50

Jedan veoma star recept koji sve nas vraća u dobra stara vremena jeste koh. Kolač koji je skoro ritualno pravljen obično nedeljom posle podne ili svaki put kada bi ukućani poželeli nešto slatko odmah.

Toliko je prost i pristupačan, a tako dobar, da uopšte nema smisla što su ga proterale neke slične moderne poslastice.

Sastojci:

Za koru

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 9 kašika pšeničnog griza

Za preliv

  • 1 l mleka
  • 2 vanil šećera
  • 6 kašika šećera

Priprema

1. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

2. Razbijtei jaja, pa odvojite žumanca od belanaca. Belanca dobro umutite mikserom, pa u čvrst sneg postepeno dodajte osam kašika šećera. Mutite mikserom da se šećer dobro sjedini. Dodajte žumanca i devet kašika griza, polako i pažljivo sve izmešajte špatulom, pa sipajte u podmazan i brašnom posut okrugli (20 x 35 cm) ili četvrtasti pleh.

3. Stavite u zagrejanu rernu i odmah smanjite temperaturu na 180 stepeni. Koh je gotov za oko 15 minuta.

4. Dok je koh još u rereni, kuvajte mleko za prelivanje zajedno sa šećerom i dve kesice vanilinog šećera.

5. Čim se ispeče, još vruć koh prelijte vrelim mlekom, ali polako ga zalivajući. Ostavite da se dobro ohladi, tada je najlepši. Služite ga s voćem ili prelivom po želji.

Bon appetit!

možete da pripremite i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike