![aktuelno](https://24sedam.rs/files/img/aktuelno.png?a=123)
Recept dana: Pileći bataci u marinadi od meda i senfa sa savršeno hrskavom i slatko-ljutkastom koricom
Idealni uz prilog od pečenih krompirića ili pirinča
![Recept dana: Pileći bataci u marinadi od meda i senfa sa savršeno hrskavom i slatko-ljutkastom koricom](/data/images/2024-11-21/663174_profimedia-0306259793_f.jpg?timestamp=1738796400)
Ako volite savršeno pečenu piletinu koja se topi u ustima, onda je ovaj recept baš za vas.
Sočnim pilećim batacima bogata marinada od meda i senfa daje neodoljivu karamelizovanu koricu, dok unutrašnjost ostaje mekana i sočna.
Ova kombinacija slatkog, pikantnog i blago dimljenog ukusa učiniće da se pitate kako ste ranije živeli bez ovog recepta.
Bilo da ih pripremate za porodični ručak, brzu večeru ili specijalnu priliku, ovi bataci će sigurno postati omiljeni u vašem domu.
![Recept dana: Pileći bataci u marinadi od meda i senfa sa savršeno hrskavom i slatko-ljutkastom koricom](/data/images/2025-02-06/696121_chicken-5954894-1280_iff.jpg?t=1738854803)
Vreme pripreme:
- 50 minuta
Sastojci:
- 4 pileća bataka
- 2 kašike meda
- 2 kašike senfa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soja sosa
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
![Recept dana: Pileći bataci u marinadi od meda i senfa sa savršeno hrskavom i slatko-ljutkastom koricom](/data/images/2023-05-19/434452_batak_iff.jpg?t=1738854826)
Priprema:
1. Pomešati sve sastojke i preliti preko bataka. Ostaviti da se marinira najmanje 30 minuta.
2. Peći u rerni na 200 stepeni oko 35 minuta pod folijom, povremeno ih premazujući marinadom, pa skinite foliju i zapecite još 10-15 minuta.
3. Poslužiti sa pečenim povrćem ili pirinčem.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari