aktuelno

Recept dana: Čorba od pečuraka sa nežnom, kremastom teksturom i dubokim, punim ukusima - idealna je za hladne dane

28.11.2024

07:51

0

Autor: A. M.

Spremna za manje od sat vremena

Recept  dana: Čorba od pečuraka sa nežnom, kremastom teksturom i dubokim, punim ukusima - idealna je za hladne dane
Copyright Pexels

Nema ništa lepše od mirisa sveže pripremljene čorbe koja vas poziva da se opustite i uživate u svakom zalogaju.

Čorba od pečuraka je upravo to – obrok koji je istovremeno umirujuć i bogat, sa dubokim, zemljanim ukusima koji se savršeno stapaju sa kremastim teksturama.

Svaka kašika donosi kombinaciju sočnih pečuraka, blagog luka i začina, stvarajući harmoniju okusa koja je jednostavna, ali neverovatno zadovoljavajuća.

Bilo da je hladan zimski dan ili želite da uživate u laganoj večeri, ova čorba je idealan izbor koji će vas zagrejati i nahraniti.

Bogata vlaknima i hranljivim sastojcima, čorba od pečuraka je prava poslastica za ljubitelje prirodnih, jednostavnih jela, a njena priprema je brza i jednostavana.

Ovaj recept će vas naučiti kako da dobijete savršenu kremastu teksturu, dok ukus pečuraka dolazi do punog izražaja.

Recept  dana: Čorba od pečuraka sa nežnom, kremastom teksturom i dubokim, punim ukusima - idealna je za hladne danePexels
 

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

  • 500 g pečuraka (šampinjona ili mešavina pečuraka po izboru)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 krompir (po želji, za gušću teksturu)
  • 1,5 l povrtnog ili pilećeg bujona
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike maslaca ili ulja
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun za dekoraciju
Recept  dana: Čorba od pečuraka sa nežnom, kremastom teksturom i dubokim, punim ukusima - idealna je za hladne danePexels
 

Priprema:

1. Pečurke operite i iseckajte na tanke listiće. Crni i beli luk sitno iseckajte. Krompir oljuštite i isecite na kockice (ako koristite).

2. U velikoj šerpi zagrejte maslac ili ulje. Dodajte crni luk i propržite ga na srednjoj vatri dok ne postane staklast, oko 3-4 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut.

3. Dodajte iseckane pečurke u šerpu i pržite ih dok ne puste tečnost i ne počnu da se smanjuju, oko 7-10 minuta.

4. U šerpu dodajte krompir (ako koristite) i bujon. Pustite da čorba kuva na srednjoj vatri oko 15-20 minuta, dok krompir ne omekša.

5. Kada je povrće kuvano, koristite štapni mikser da sve usitnite i dobijete kremastu teksturu. Ako nemate štapni mikser, možete pažljivo preneti sadržaj u blender.

6. Vratite čorbu na vatru i dodajte pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite po ukusu, i kuvajte još 5-10 minuta, povremeno mešajući.

7. Kada je čorba gotova, servirajte je u tanjire i pospite svežim peršunom. Možete dodati i malo kisele pavlake ili parmezan za bogatiji ukus.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike