aktuelno

Zaboravite na komplikovane recepte: Uživajte u svežem, mekom hlebu od dva sastojka koji je gotov za manje od sat vremena (VIDEO)

11.11.2024

14:54

0

Autor: A. M.

Idealan je za doručak ili užinu

Zaboravite na komplikovane recepte: Uživajte u svežem, mekom hlebu od dva sastojka koji je gotov za manje od sat vremena (VIDEO)
Copyright Profimedia

Sa dolaskom jeseni i opadanjem temperature, nema boljeg načina da se ugrijete nego uz miris sveže pečenog hleba iz vaše kuhinje.

A šta ako bismo vam rekli da postoji jednostavan recept za hleb sa samo dva sastojka? I to ne bilo kakav hleb – ovaj je poput kiselog testa i idealan za jesenje dane.

Zaboravite na komplikovane recepte: Uživajte u svežem, mekom hlebu od dva sastojka koji je gotov za manje od sat vremena (VIDEO)Profimedia
 

Recept za hleb sa dva sastojka brzo je postao hit na društvenim mrežama, zahvaljujući kuvarici Emili Skot, koja je podelila ovaj genijalan recept na svom Instagram nalogu.

Ne samo da je brz, već ne zahteva ni mešenje ni čekanje da se testo „digne“. Sve što vam je potrebno su samorastuće brašno i grčki jogurt, a rezultat je mekani hleb sa ukusnom hrskavom koricom.

Ovaj jednostavan recept može se pripremiti u fritezi na vruć vazduh što znači da ne morate koristiti tradicionalnu rernu.

A ako vam je neugodno da mesite testo, ne brinite – sve se brzo spoji, a tekstura nije baš kao kod hleba sa kvascem.

 

 

Zašto je ovaj recept toliko popularan?

Jedan od razloga je što je brzo gotov, a krajnji rezultat je ukusan, savršen za tostiranje ili uživanje dok je još topao sa malo putera.

Pratite jednostavnu uputstvo za pripremu ovog fantastičnog hleba i uživajte u jesenjoj idili sa toplim, mirisnim testom.

Vreme pripreme:

  • Oko sat vremena

Sastojci:

  • 500 g samorastućeg brašna (ili dodajte 15 g praška za pecivo u obično)
  • 475g grčkog jogurta
  • So (po ukusu)
  • Jaje za premazivanje
  • Semenke, začini ili bilje po želji (opciono)
Zaboravite na komplikovane recepte: Uživajte u svežem, mekom hlebu od dva sastojka koji je gotov za manje od sat vremena (VIDEO)Profimedia
 

Priprema:

  • U veliku činiju stavite 500 g brašna (i 15 g praška za pecivo, ako koristite obično), prstohvat soli i po želji dodajte začine ili bilje.
  • Dodajte 475g grčkog jogurta i mešajte dok se sve ne spoji u testo.
  • Oblikujte testo u krug i stavite ga na pleh obložen papirom za pečenje.
  • Premažite ga jajetom, a po želji pospite semenke za dodatnu hrskavost.
  • Pecite u fritezi na vruć vazduh na 180 stepeni ili prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-45 minuta, dok dno hleba ne zvuči šuplje kada ga tapnete.
  • Ostavite hleb da se ohladi na rešetki, a zatim isecite i uživajte.
  • BONUS VIDEO:

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike