Nemojte bacati ulje posle jednog prženja: Ovaj restoranski trik omogućiće vam da ga koristite ponovo - bez mirisa i mrvica (VIDEO)
Uz to ćete uštedeti novac
Da li je i vama žao da bacite ulje koje ste koristili za prženje samo jednom?
Umesto da ga se rešite, otkrivamo vam restoranski trik koji će vam omogućiti da ga očistite i ponovo iskoristite.
Ova korisna tehnika postala je viralna na društvenim mrežama, a mnogi je smatraju pravim malim čudom.
Kako funkcioniše?
Sve što vam je potrebno su dve-tri kašike kukuruznog skroba (gustina) i pola čaše vode. Pomešajte ih, a zatim sipajte u blago zagrejano ulje.
Pržite dok se smesa ne stegne, a zatim uklonite sloj koji sadrži sve nečistoće. Na kraju, procedite ulje i ponovo ga upotrebite.
Međutim, postoji nekoliko važnih napomena. Izbegavajte ponovnu upotrebu ulja koje je dostiglo tačku dimljenja, jer niti je ukusno niti bezbedno.
Takođe, važno je ne zagrevati ulje do opasnih temperatura.
Dodatan savet
Kada dođe vreme da bacite staro ulje, nikada ga ne izlivajte u sudoperu. Umesto toga, sipajte ga u praznu bocu i bacite u kantu.
Ovaj trik ne samo da štedi novac, već je i ekološki prihvatljiv način da se smanji otpad u kuhinji.
Ako ste se ikada pitali kako da iskoristite staro ulje, sada znate kako.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari