Recept dana: Puding od hleba i karamela, sočan i abnormalno ukusan, nikad više nećete baciti bajate vekne (VIDEO)
Umesto da završi u kanti, iskoristite stari hleb za ovaj preukusni slatkiš
U današnjem vremenu, kada sve više govorimo o održivosti i smanjenju otpada, i dalje se dešava da mnogi od nas nesvesno bacaju hranu, posebno hleb koji ostane nekoliko dana star. Iako smo u 21. veku, navike bacanja viška hleba su i dalje prisutne, uprkos tome što postoje jednostavni i ukusni recepti koji ovaj "otpad" mogu pretvoriti u pravi specijalitet.
Ovaj recept za karamel puding sa starim hlebom ne samo da je sjajan način da iskoristite preostali hleb već vam donosi desert bogatog ukusa koji će iznenaditi svojom teksturom i slatkoćom.
Prateći jednostavne korake, možete pripremiti ukusan desert u samo nekoliko minuta, a rezultat je sočan i aromatičan puding koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Vreme pripreme:
- 50 minuta
Sastojci:
- 3 jaja
- 300 ml mleka
- 160 g šećera
- 150 g starog hleba
- vanilija
- 60 g šećera za karamel
Priprema:
1. Mleko, hleb, jaja, šećer i vaniliju izmiksajte u glatku smesu i odložite.
2. U maloj šerpici karamelizujte 60 g šećera dok ne postane svetlobraon.
3. Brzo ga prebacite u staklenu posudu i pažljivo razlijte da prekrije dno posude.
4. Ostavite da se ohladi 5 minuta, a zatim polako sipajte izmiksanu tečnost od jaja i hleba.
5. Sada prenesite staklenu posudu u veću tepsiju.
6. Napunite šerpu vodom da bude bar do polovine posude i kuvajte na šporetu oko 35 minuta na laganoj vatri.
7. Kada je gotovo, ostavite da se ohladi, okrenite naopačke na tanjir i spremno je za serviranje.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari