aktuelno

Recept dana: Bečke kocke s malinama, dekadentni kolač koji je austrijska carica Sisi tražila da jede s pleća svojih ljubavnika

27.09.2024

07:31

0

Autor: V. I.

Jednostavna priprema i impresivan rezultat daju savršene kocke koje će oduševiti sve ljubitelje slatkog

Recept dana: Bečke kocke s malinama, dekadentni kolač koji je austrijska carica Sisi tražila da jede s pleća svojih ljubavnika
Copyright Profimedia

Ako tražite savršen spoj sočnih malina i bogate čokolade, bečke kocke sa malinama su pravi izbor za vas. Pomenuta poslastica nudi slojevitost ukusa i tekstura koje će oduševiti svako nepce.

Koliko je ovaj desert neodoljiv govori i da je bio jedan od omiljenih austrijske carice Elizabete od Bavarske, po nadimku Sisi, koja je obožavala da ga jede posluženog na telu svojih mnogobrojnih ljubavnika.

Jednostavna priprema

Priprema kolača počinje sa biskvitom koji je lagan, ali dovoljno čvrst da nosi slojeve voćnog fila i dekadentnog čokoladnog preliva.

Maline se kuvaju dok ne postanu kompaktni, aromatični sos, dok čokoladni preliv daje kremastu završnicu.

Iako svaki korak pripreme zahteva pažnju, jer u svakom trenutku može da zagori rezultat je neodoljivo bogat kolač koji će vas nagraditi savršenim zalogajem.

Recept dana: Bečke kocke s malinama, dekadentni kolač koji je austrijska carica Sisi tražila da jede s pleća svojih ljubavnikaProfimedia
 

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 kesica vanilin-šećer
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 kašike kakaoa
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka

Za malina-fil:

  • 2 kesice pudinga od vanile ili malina
  • 500 g smrnutih malina
  • 6 kašika šećera
  • 100 ml vode

Za ganaš:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 300 g čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Umutite belanca u čvrst sneg, uz postepeno dodavanja šećera i vanilin šećera.

2. Zatim dodajte jedno po jedno žumanca, ulje i mleko, sve vreme muteći.

3. Na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo.

4. Dobijenu smesu sipajte u podmazan i brašnom posut kalup veličine 20x60 cm.

5. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20-30 minuta ili dok čačkalica zabodena u kolač ne izađe suva.

6. Dok se kora peče, maline izgnječite i prokuvajte sa šećerom.

7. Puding razredite vodom i ubacite u sos od malina.

8. Kratko držite na ringli da se zgusne, uz neprestano mešanje da ne zagori, pa prelijte preko ispečene kore.

9. Pavlaku zagrejte ali da ne provri te ubacite u nju čokoladu uz neprestano mešanje.

10. Dobijeni ganaš prelijte preko sloja s malinama i ostavite kolač da se hladi u frižideru.

11. Ohlađen kolač isecite na kocke i poslužite.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike