Recept dana: Marokanski pileći ražnjići, lagani ručak inspirisan bliskoistočnom kuhinjom je ljubav na prvi zalogaj
Prelepa aroma proširiće se vašim domom
Marokanski sočni pileći ražnjići savršen su izbor za ručak kada nemate puno vremena, a želite da ostavite dobar utisak na ukućane ili goste.
Lagani su, lepo se kombinuju uz prinač, kuskus, salatu, pa i krompir. Mogu da se peku u tiganju, na roštilju i u rerni.
Mirisna marinada inspirisana je marokanskom čermulom, koja je savršen spoj kremastog jogurta koji čuva sočnost mesa i aromatičnog bilja i začina.
Ovom laganom obroku neće odleti ni najveći izbirljivci.
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 900 g pilećeg filea
- 2 kašike maslinovog ulja
- 125 g grčkog jogurta
- 2 kašičice slatke paprike
- 2 kašičice kumina
- 2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 1 kašičice đumbira
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1/2 kašičice kurkume
- 2 do 3 kašičice seckanog belog luka
- 2 kašičice seckanog peršuna
- 2 kašičice seckanog korijandera
Priprema:
1. U veliku činiju dodajte piletinu isečenu na male komade.
2. Zatim dodajte maslinovo ulje, jogurt, papriku, kumin, so, crni luk u prahu, đumbir, crni biber, kurkumu, mleveni crni luk, peršun i korijander.
3. Sve zajedno pomešajte da se marinira ravnomerno.
4. Pokrijte i ostavite da odstoji u frižideru najmanje sat vremena ili preko noći.
5. Ako ne želite da drveni ražnjići izgore u rerni, potopite ih u toplu vodu oko 20 minuta.
6. Zagrejte rernu na 225 stepeni.
7. Stavite komade piletine na ražnjiće.
8. Stavite ražnjiće na tepsiju, pazeći da se ne dodiruju.
9.Pecite u rerni 15 minuta, a zatim okrenite i pecite još 5 minuta.
10. Ražnjiće možete peći i na roštilju ili tiganju.
Bon Appetit.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari