Izlet ne sme ništa da pokvari: Imamo najbolje savete kako da sačuvate svežinu hrane tokom celog dana

30.04.2024

14:46

0

Autor: K. O.

Trikovi zlata vredni

Izlet ne sme ništa da pokvari: Imamo najbolje savete kako da sačuvate svežinu hrane tokom celog dana
Copyright Profimedia

Kada izađete u prirodu da roštiljate i da se družite, u redu je da sve brige ostavite kod kuće. Međutim, postoji jedna stvar o kojoj treba da brinete, a to je kako da održate hranu svežom i hladnom?

Lako je dok smo kod kuće, pa voće, povrće i salate čuvamo u frižideru ali šta ćemo na lividi ili u šumi.

Prenosivi frižideri su uvek praktični, ali postoji alternativa i ako nemate pristup njima. Aluminijumske posude za jednokratnu upotrebu, često se koriste na izletima, pa i sada mogu biti spas.

Za ovaj trik, trebaće vam dve posude istih dimenzija. U jednu stavite vodu do polovine i stavite je u zamrzivač da se smrzne.

Aluminijumske posude da hrana ostane hladna

Hranu koju želite da održite hladnom i svežom stavite u drugu posudu. Ovu posudu zatim postavite preko one sa ledom i dobro je umotajte u aluminijumsku foliju.

Na ovaj način, hrana će ostati hladna i sveža, čak i ako nemate frižider u blizini. Ovaj trik je posebno koristan za sveže salate od povrća i za umake ili priloge koji sadrže majonez ili pavlaku.

Unsplash
 

Papirni ubrus za svežu salatu

Ako planirate pripremati salatu na licu mesta, možete zadržati svežinu zelene salate tako što ćete je umotati u papirni ubrus.

Vrećica za svežinu hleba

Što se tiče hleba, možete ga spakovati u pamučnu ili papirnu vrećicu kako biste zadržali vlažnost. Na taj način, možete uživati u roštilju bez brige o tome kako održati hranu svežom i hladnom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike