Recept dana: Testenina u kremastom sosu od pečuraka oduševiće i najveće gurmane

07.08.2021

06:08 >> 06:15

0

Ovo je odlična opcija kada morate brzo da pripremite ručak ili večeru

Recept dana: Testenina u kremastom sosu od pečuraka oduševiće i najveće gurmane
Copyright Pexels

Testenina u kremastom sosu od pečuraka je predivan obrok za stvarne gurmane i ceniće je svi ljubitelji italijanske kuhinje.

Italijani su poznati gurmani. Njima je bitno da svaki obrok bude ukusan i brzo pripremljen. Najviše se jedu testenine, u bilo kom obliku – makarone, lazanje ili pica i neprikosnoveni su kada je testo u pitanju.

Ukoliko želite da pojačate ukus, možete dodati karanfilić ili provansalno bilje.

Isprobajte ovaj recept za pastu sa pečurkama, nećete se pokajati. Ukus je fenomalan, a ako ste se vratili umorni s posla ovo je idealan obrok jer se brzo priprema, a zasitiće vas.

Sastojci:

  • 340 g šampinjona
  • 3 čena belog luka
  • 2,5 kašike putera
  • 225 g testenine po želji
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 1 kašičica timijana, po želji
  • 1/4 šolje rendanog parmezana, po želji
  • seckani peršun za ukrašavanje

Priprema:

Operite pečurke i iseckajte. Zagrejte ulje, pa dinstajte pečurke dok ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i začine i dinstajte dok ne omekša i beli luk.

Izvadite pečurke iz šerpe. Zatim u tiganju istopite puter i dodajte brašno, pa pržite par minut. Sipajte mleko i pustite da provri. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte pečurke i promešajte.

Ako želite u sos dodajte i parmezan i promešajte, pa sipajte kuvanu testeninu preko i sve sjedinite.

Detaljniji način pripreme pogledajte u videu:

Bon appetit!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike