Recept dana: Testenina u kremastom sosu od pečuraka oduševiće i najveće gurmane
Ovo je odlična opcija kada morate brzo da pripremite ručak ili večeru
Testenina u kremastom sosu od pečuraka je predivan obrok za stvarne gurmane i ceniće je svi ljubitelji italijanske kuhinje.
Italijani su poznati gurmani. Njima je bitno da svaki obrok bude ukusan i brzo pripremljen. Najviše se jedu testenine, u bilo kom obliku – makarone, lazanje ili pica i neprikosnoveni su kada je testo u pitanju.
Ukoliko želite da pojačate ukus, možete dodati karanfilić ili provansalno bilje.
Isprobajte ovaj recept za pastu sa pečurkama, nećete se pokajati. Ukus je fenomalan, a ako ste se vratili umorni s posla ovo je idealan obrok jer se brzo priprema, a zasitiće vas.
Sastojci:
- 340 g šampinjona
- 3 čena belog luka
- 2,5 kašike putera
- 225 g testenine po želji
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 1 kašičica timijana, po želji
- 1/4 šolje rendanog parmezana, po želji
- seckani peršun za ukrašavanje
Priprema:
Operite pečurke i iseckajte. Zagrejte ulje, pa dinstajte pečurke dok ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i začine i dinstajte dok ne omekša i beli luk.
Izvadite pečurke iz šerpe. Zatim u tiganju istopite puter i dodajte brašno, pa pržite par minut. Sipajte mleko i pustite da provri. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte pečurke i promešajte.
Ako želite u sos dodajte i parmezan i promešajte, pa sipajte kuvanu testeninu preko i sve sjedinite.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu:
Bon appetit!
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari