Zamena za jaja nikada nije bila ukusnija: Posne čija knedle za savršenu supu, niko ne provaljuje razliku

21.12.2023

14:21

0

Autor: V. I.

Knedlice sa čija semenkama umesto jaja ne samo da osvajaju srce svojim ukusom, već i pružaju hranljivu alternativu tradicionalnim receptima

Zamena za jaja nikada nije bila ukusnija: Posne čija knedle za savršenu supu, niko ne provaljuje razliku
Copyright Profimedia

Sada je pravi period za usavršavanje posnih recepata a na Instagram stranici @veselizalogaji naišli smo na pravu poslasticu koja će osvojiti svačije srce - posne čjia knedle za supu.

Navikli smo da čija semenke koristimo za doručak kao kašu, ali su sada dobile novu namenu u receptu za tradicionalne knedle, pružajući jednostavan, hranljiv i izuzetno ukusan dodatak posnoj čorbi.

U ovom receptu, tradicionalno jaje ustupa mesto čija semenkama, koje svojim jedinstvenim svojstvima stvaraju gelastu teksturu, čineći knedle sočnim i istovremeno laganim. Osim što čine ovu poslasticu pogodnom za vegane i vegetarijance, čija semenke obogaćuju obrok omega-3 masnim kiselinama, što ga čini izuzetno zdravim izborom.

Profimedia
 

Ove male sjajne semenke sadrže značajne količine vlakana, što ih čini izuzetno korisnim za regulaciju probave, održavanje stabilnog nivoa šećera u krvi i podršku dugotrajnom osećaju sitosti.

Pored omega-3 masnih kiselina i vlakana, čija semenke su takođe izvor proteina, antioksidanata, kalcijuma, magnezijuma i fosfora, pružajući sveobuhvatnu nutritivnu podršku za održavanje opšteg zdravlja i vitalnosti.

Ovaj recept ne samo da demonstrira jednostavnost u pripremi, već i pruža raznovrsnost i bogatstvo ukusa. Dodatak maslinovog ulja daje knedlama blagu notu, dok suvi začini ili so doprinose začinjenom karakteru, prilagođavajući se vašem ličnom ukusu.

Vreme pripreme:

  • 15 minuta

Sastojci:

  • 1 puna kašika čjia semenki
  • 5-6 kašika vode
  • 4 kašike griza
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica suvih začina ili soli

Priprema:

1. Čija semenke prelijte vodom i ostavite da nabubre oko 10 minuta.

2. Dodajte ostale sastojke i promešajte da se sve lepo ujednači.

3. Kašikom pravite knedlice i kuvajte u supi kao inače.

Bon appetit!

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike