Otkrijte tajne korejske ulične hrane: Savršeno pripremljen tornado omlet koji je zaludeo internet

10.07.2023

14:31

0

Autor: K. B.

Tornado omlet, popularno korejsko "street food" jelo od jaja i pirinča, postalo je prava senzacija poslednjih nedelja i meseci

Otkrijte tajne korejske ulične hrane: Savršeno pripremljen tornado omlet koji je zaludeo internet
Copyright Profimedia

Njegova priprema može biti izazovna, pa nije ni čudo što postoji bezbroj saveta i trikova kako ga napraviti savršeno. Međutim, uz malo vežbe, strpljenja i nekoliko caka koje vam donosimo, uspećete da naterate vaš tornado omlet da se zavrti i zadrži svoj oblik.

Za pripremu ovog jela će vam biti potrebna dva štapića za jelo i tiganj koji se ne lepi, a sastojci uključuju jaja, so, vodu, ulje i malo kukuruznog skroba. Postupak pripreme je relativno jednostavan - sve sastojke treba samo pomešati i dobro umutiti štapnim mikserom, a zatim ostaviti da odstoje oko pola sata. Nakon toga, u zagrejano ulje dodajte smesu napravljenu od tri jajeta, jedne kašike vode, prstohvata soli i jedne pune kašike skroba. Kada ivice postanu bele i pahuljaste, to je trenutak da počnete da okrećete štapiće ili sam tiganj, ako vam je tako lakše.

Profimedia
 

Najvažniji trik je postepeno ubrzavanje jačine okretanja štapića ili tiganja dok se omlet priprema na srednjoj do jakoj vatri. Kada je omlet gotov, začinite ga solju, biberom i po želji dodajte malo naseckanog vlašca. Možete ga poslužiti tradicionalno kao u Koreji, na prženom pirinču sa povrćem ili mesom. Preporučuje se korišćenje jasmin ili basmati pirinča - oba su dugog zrna, ili možete koristiti pirinač koji je prethodno skuvan u malo manje vode nego obično.

Sa ovim jednostavnim receptom i korisnim savetima možete se upustiti u pripremu tornado omleta kod kuće i uživati u ukusima ovog fascinantnog korejskog jela.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike