Dva trika za prženje: Kako da vam ulje ne prska iz tiganja i zašto je važno da imate štapiće šargarepe čak i kad ona ne ide u jelo

27.05.2023

14:44

0

Autor: Z. A.

Uz ove trikove nema ribanja šporeta i zagorele hrane

Dva trika za prženje: Kako da vam ulje ne prska iz tiganja i zašto je važno da imate štapiće šargarepe čak i kad ona ne ide u jelo
Copyright Pexels

Da bi bila dobro pržene, neke namirnice moraju se spremati na jakoj vatri na tiganju, a to uključuje i prskanje ulja iz tiganja po šporetu, pločicama i vašoj koži, ali i mogućnost da vam jelo zagori.

Na sreću, pojavili su se neki tiktokeri i otkrili nam super trikove kako su rešili pomenute probleme.

Korisnik TikToka pod nadimkom FlavorGo podelio je sasvim jednostavan, ali delotvoran trik kako da sprečite prskanje ulja prilikom prženja slaninice. A sve što treba da uradite jeste da sipate malo vode u tiganj.

@flavorgod Add #bacon 2 nonstick pan & enough water to cover the bottom. Cook over medium-high until the water evaporates, and your left with crispy bacon #fyp ♬ original sound - Flavor God

- Dodavanje vode tokom kuvanja čini slaninu hrskavom i sprečava prskanje ulja - rekao je on.
Mnogi su se pitali kako to da se voda ne meša sa uljem u tiganju i kako baš ona ne dovodi do prskanja, što se inače dešava. Autor video-snimka je objasnio da voda proključa pre nego što se masnoća sa slanine istopi i pređe u tečno stanje.

On kaže da je slaninu uvek bolje peći u tiganju nego u rerni jer je proces pripreme mnogo brži, a slanina bude hrskavija i ukusnija.

Drugi problem kada je u pitanju priprema hrane na visokim temperaturama jeste zagorevanje, što hrani kvari ukus.

Jedna korisnica TikToka, upisana kao DaraKarhu, rekla je kako je dovoljno da pre prženja u tiganj sa zagrejanim uljem isečete jednu šargarepu. Ovaj trik zaista radi, jer je šargarepa puna vode i upijaće veliku količinu toplote.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike