Svi obožavamo krastavac, pogotovo u salatama, ali šta ako je gorak? Ovim jednostavnim trikom rešićete se gorčine očas posla

15.05.2023

14:24

0

Autor: Z.A.S.

Trik možete da primenite čak iako ste već oljuštili krastavac

Svi obožavamo krastavac, pogotovo u salatama, ali šta ako je gorak? Ovim jednostavnim trikom rešićete se gorčine očas posla
Krastavac - Copyright Freepik

Sezona krastavca tek što je počela i već su mnogi pohitali na pijace i u prodavnice kako bi kupili ovo povrće koje je savršeno za salate, a pritom i izuzetno niskokalorično.

Međutim, svakome od nas se sigurno više puta desilo da krastavac koji kupimo bude gorak. Ne samo što to upropasti jelo, nego što izgubite i volju da bilo šta drugo pripremite.

Idealno bi bilo kada bismo mogli da znamo da li je krastavac koji planiramo da kupimo gorak, ali svi znate da je to nemoguće.

Ipak, uz pomoć jednog malog trika koji zahteva tačno nula dinara, vrlo jednostavno možemo da se otarasimo gorčine iz krastavca.

Šta je potrebno da uradite?

Sve što je potrebno jeste da odsečete jedan kraj krastavca, a zatim da trljate kraj o kraj krastavca. Nakon nekoliko sekundi primetićete da oko ivica krastavca pojavljuje bela tečnost, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz krastavca.

Zatim jednostavno operete krastavac i uklonite svu tu tečnost sa njega. Prema rečima stručnjaka, krastavci u sebi sadrže kukurbitacin, koji uzrokuje gorak ukus, a one se upravo najviše nalazi na vrhovima krastavca.

Pixabay
 

Ovo možete da uradite čak i ako ste već oljuštili krastavac.

Kukurbitacin takođe se može pronaći u tikvicama, patlidžanu i bundevi, te ovaj jednostavan trik možete da primenite i na ovom povrću.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike