Omiljeni prilog na malo drugačiji način: Da li ste znali koliko je pire krompir sa belim lukom i parmezanom ukusan?
Služite ga dok je topao i uživajte u harmoniji ukusa
Pire krompir je mnogima od nas omiljeni prilog, a ne čudi što ga mnogi obožavaju, jer se odlično slaže uz maltene svu hranu, a pogotovo uz meso.
Još jedna stvar zbog koje volimo pire krompir jeste to što ga uopšte nije komplikovano napraviti i za njegovu pripremu je potrebno svega nekoliko sastojaka od kojih je jedan, podrazumeva se, krompir.
Međutim, predlažemo da pokušate da ga napravite na malo drugačiji način, što podrazumeva da ubacite i pavlaku za kuvanje i beli luk, ali i parmezan.
Bićete oduševljeni ukusom i verujemo da ćete ga često pripremati upravo na ovaj način.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 125 ml mleka
- kašika-dve maslaca
- četiri kašike pavlake za kuvanje
- pola šolje parmezana
- dva čena belog luka
- so, peršun, mlevena paprika
Priprema:
Oljuštite krompir, pa ga isecite na krupnije komade i stavite u šerpu da se kuva oko 25-30 minuta, dok ne omekša.
Procedite ga, a zatim dodajte mleko, izgnječen beli luk, maslac, pavlaku za kuvanje, parmezan, so i biber i sve dobro izmiksajte.
Služite ga dok je topao.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari