Omiljeni prilog na malo drugačiji način: Da li ste znali koliko je pire krompir sa belim lukom i parmezanom ukusan?

11.05.2023

14:08

0

Autor: Z.A.S.

Služite ga dok je topao i uživajte u harmoniji ukusa

Omiljeni prilog na malo drugačiji način: Da li ste znali koliko je pire krompir sa belim lukom i parmezanom ukusan?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pire krompir je mnogima od nas omiljeni prilog, a ne čudi što ga mnogi obožavaju, jer se odlično slaže uz maltene svu hranu, a pogotovo uz meso.

Još jedna stvar zbog koje volimo pire krompir jeste to što ga uopšte nije komplikovano napraviti i za njegovu pripremu je potrebno svega nekoliko sastojaka od kojih je jedan, podrazumeva se, krompir.

Međutim, predlažemo da pokušate da ga napravite na malo drugačiji način, što podrazumeva da ubacite i pavlaku za kuvanje i beli luk, ali i parmezan.

Bićete oduševljeni ukusom i verujemo da ćete ga često pripremati upravo na ovaj način.

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 125 ml mleka
  • kašika-dve maslaca
  • četiri kašike pavlake za kuvanje
  • pola šolje parmezana
  • dva čena belog luka
  • so, peršun, mlevena paprika
Pexels
 

Priprema:

Oljuštite krompir, pa ga isecite na krupnije komade i stavite u šerpu da se kuva oko 25-30 minuta, dok ne omekša.

Procedite ga, a zatim dodajte mleko, izgnječen beli luk, maslac, pavlaku za kuvanje, parmezan, so i biber i sve dobro izmiksajte.

Služite ga dok je topao.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike