aktuelno

Recept dana: Svinjski vrat u pivu - najsočnije šnicle u sosu od povrća i omiljenog pića većine Srba, idealne su za ručak ili večeru (VIDEO)

28.04.2023

07:54

0

Autor: Z.A.S.

Jelo za koje vam nije potrebno posebno kulinarsko umeće

Recept dana: Svinjski vrat u pivu - najsočnije šnicle u sosu od povrća i omiljenog pića većine Srba, idealne su za ručak ili večeru (VIDEO)
Svinjski vrat u pivu - Copyright Printscreen/YouTube/Cookrate - Meat Recipes

Ukoliko želite dobar i kvalitetan ručak, ali baš i nemate inspiraciju, potpuno smo sigurni da će vam se naš predlog i te kako dopasti.

Svinjski vrat u sosu od povrća i piva idealan je za ručak ili večeru, a ono što je najbolje jeste to da vam posebno kulinarsko umeće za pripremu ovog jela uopšte nije potrebno.

Kada je serviranje u pitanju, meso će, s obzirom na to da se krčka u sosu od piva i povrća, biti sasvim dovoljno, ali svakako možete da mu dodate i prilog u vidu povrća ili pirinča.

Naravno, neka ukusna salata uvek dolazi u obzir.

Vreme pripreme:

  • 55 minuta

Sastojci:

  • 600 g svinjskog vrata 
  • 3 čena belog luka 
  • sveža majčina dušica 
  • 200 g praziluka
  • 300 g pečuraka 
  • 250 g paprike 
  • 1 kašika soja sosa 
  • 1 kašika roštilj sosa 
  • 500 ml piva 
Recept dana: Svinjski vrat u pivu - najsočnije šnicle u sosu od povrća i omiljenog pića većine Srba, idealne su za ručak ili večeru (VIDEO)Freepik
 

Priprema:

Izlupajte malo meso, a zatim ga sa obe strane propržite, pa dodajte svežu majčinu dušicu i cele čenove belog luka.

Sipajte pivo i pustite da se sos krčka sve dok ne krene da vri, a zatim izvadite meso, pa u isti tiganj dodajte seckanu papriku, pečurke i praziluk i prelijte sojinim sosom i roštilj sosom.

Sve promešajte, a kada povrće bude omekšalo, vratite meso. Poklopite i dinstajte još 35 minuta na laganoj vatri.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike