Kako se pravi domaći maskarpone - najskuplji sir za kolače: Ovo je najjeftinija verzija od samo dva sastojka

26.04.2023

14:02

0

Autor: Z. A.

Naučite kako se pravi domaći maskarpone - jedan od najskupljih sireva za poslastice

Kako se pravi domaći maskarpone - najskuplji sir za kolače: Ovo je najjeftinija verzija od samo dva sastojka
Copyright Profimedia

Maskarpone je čuvenii italijanski sir koji se koristi u pripremi mnogih poslastica, od kojih su svakako najpoznatiji tiramisu i čizkejk. A poznato je i da je veoma ukusan i jako skup.


Ovaj kremasti desertni sir koristi se za pripremu mnogih kolača bez pečenja, a kako spada u skuplje, mnogi ga zamene krem sirom.

Bogat ukus ovog sira ništa ne može da zameni, pa vam predlažemo da kod kuće napravite jeftiniju varijantu i to samo od dva sastojka, piše stvarukusa.rs.

Potrebno vam je:

  • 600 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike limunovog soka
Profimedia
 

 

Kako se sprema čuveni kremasti sir

Sipajte pavlaku za kuvanje u šerpu i ostavite da provri, pa dodajte limunov sok. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite 10 minuta.

U drugu dublju posudu ili šerpu stavite cediljku i obložite je gazom. Sipajte smesu unutra i tako stavite u frižider na 24 sata. Čuvajte u frižideru u heremtički zatvorenoj posudi do pet dana.

Printscreen/YouTube, Kelly Home Chef
 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike