Recept dana: Štapići sa belim lukom i sirom - nema mešenja, a toliko su ukusni da ćete im oprostiti to što su mekani, a ne hrskavi (VIDEO)

23.02.2023

06:51

0

Autor: Z.A.S.

Slana poslastica koja će privući svačiju pažnju

Recept dana: Štapići sa belim lukom i sirom - nema mešenja, a toliko su ukusni da ćete im oprostiti to što su mekani, a ne hrskavi (VIDEO)
Štapići sa belim lukom i sirom - Copyright Printscreen/YouTube/One day One recipe

Ukoliko ste ljubitelji štapića sa belim lukom i sirom, imamo za vas odličan recept. Oni se obično prave sa testom, ali ovaj recept je mnogo jednostavniji i često ćete ga primenjivati.

Sve što je potrebno jeste da pomešate sve sastojke, sipate ih u pleh i ispečete. Jedina mana ovog recepta jeste ta što štapići neće biti hrskavi, ali, verujte nam, toliko će lepo mirisati i biti mekani i ukusni, da vam nedostatak hrskanja korice pod zubima uopšte neće smetati.

Možete ih jesti za doručak ili večeru, a biće odlični i za predjelo, uz neki dobar sos ili prilog, poput pavlake, krem sira, ili ajvara.

Profimedia
 

Vreme pripreme:

  • 15 minuta

Sastojci:

  • 5 čenova belog luka
  • 100 g rendanog sira 
  • 2 jajeta 
  • 60 g skroba 
  • 125 ml vode 
Pixabay
 

Priprema:

Usitnite beli luk, a zatim ga propržite tako da dobije zlatnu boju. Nakon toga ga sipajte u posudu i u nju dodajte rendani sir, jaja i vodu. Sve dobro sjedinite, posolite, pobiberite i dodajte skrob.

Pomešajte sve tako da se sastojci dobro sjedine, a zatim smesu sipajte na pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Poravnajte je i pecite oko 20 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni.

Isključite rernu, ostavite pleh u rerni još oko 15 minuta, a zatim izvadite iz rerne, secite na štapiće i služite.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike