Recept dana: Aromatični batačići

04.10.2020

06:08 >> 06:30

0

Meso je sočnije i ukusnije ako odleži u marinadi

Recept dana: Aromatični batačići
Copyright Profimedia

Većina ljudi voli piletinu, a pileći bataci poslednjih godina spremaju se na bezbroj načina, najvažnije je da ne budu suvi i žilavi. Zato piletinu, pogotovo ako je pečete na roštilju ili u rerni, treba da ostavite da odstoji u aromatičnoj marinadi. I marinadu možete spremiti na mnogo načina, mi vam predlažemo jednu koja je jednostavna i ekonomična.

Sastojci:

  • ‒ 1,5 kg pilećih bataka
  • ‒ 500 g krompira
  • ‒ 2 šargarepe
  • ‒ 1 grana ruzmarina
  • ‒ 1 limun
  • ‒ 2 čena belog luka
  • ‒ maslinovo ulje
  • ‒ so
  • ‒ mešavina bibera

 

Priprema:

  • Za marinadu pomešajte dve kašike ulja, sok od limuna, usitnjen beli luk, so, biber i ruzmarin.
  • Nožem zasecite kožicu svakog bataka i odvojte je od mesa koliko možete kako biste napravili džep koji ćete napuniti marinadom.
  • Kada napunite sve batake, ostatkom marinade ih prelijte, poklopite i ostavite da stoje 30 minuta.
  • Krompir i šargarepu isecite na kolutove i poređajte u nauljenu posudu za pečenje.
  • Preko rasporedite batake, pokrijte folijom, stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 45 minuta.
  • Skinite foliju i vratite na još 5‒10 minuta u rernu kako bi meso dobilo zlatnu boju.
  • Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike