Recept dana: Svinjsko pečenje iz rerne - iznutra mekano i sočno, a spolja hrskavo, idealno za porodični ručak ili slavsku trpezu

08.11.2022

06:43

0

Autor: Z.A.S.

Recept je toliko jednostavan da ćete ga stalno primenjivati

Recept dana: Svinjsko pečenje iz rerne - iznutra mekano i sočno, a spolja hrskavo, idealno za porodični ručak ili slavsku trpezu
Svinjsko pečenje iz rerne - Copyright Pixabay

Kada želite dobar ručak, ili kada pripremate slavsku ili prazničnu trpezu, svinjsko pečenje je uvek odličan izbor.

Ukusnom, sočnom i hrskavom, retko ko može da odoli, a pored toga što uvek možete da ga poručite, takođe možete da ga napravite i sami kod kuće.

Iako vam se možda čini da ono neće biti ukusno kao kupovno, čim jednom budete isprobali ovaj jednostavan recept, shvatićete da grešite i verujemo da ćete ga češće sami pripremati.

Odvojte malo vremena, jer rezultat koji ćete dobiti vredi svakog uloženog minuta.

Vreme pripreme:

  • 90 minuta

Sastojci:

  • 2 - 2,5 kg svinjskog mesa sa kožom
  • so (sitna i krupna morska)
  • voda
Pixabay
 

Priprema:

Uzmite komad mesa, a zatim kožu zarežite nožem na trake široke oko 1 cm. Posolite meso sa svih strana, osim po strani gde je koža. Meso stavite u tepsiju tako da koža bude okrenuta na dole. Ulijte vodu u tepsiju, tako da meso bude samo 1 cm u vodi i pecite, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pola sata. Zatim meso okrenite tako da koža bude gore i posolite je krupnom morskom solju. Vodu ponovo dolijte za 1 cm. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 90 minuta. S vremena na vreme samo proverite da li ima dovoljno vode i po potrebi je dodajte, a poslednjih 10 minuta proverite da li je kožica hrskava, pa ako nije dovoljno, tepsiju podignite skroz gore do grejača. Izvadite meso iz rerne i poslužite ga.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike