Recept dana: ONE pekarske kiflice kojima se svi radujemo i koje gostima pakujemo (da ponesu)

06.11.2022

07:10

0

Autor: Z. A.

Ovakvo testo skoro niste probali

Recept dana: ONE pekarske kiflice kojima se svi radujemo i koje gostima pakujemo (da ponesu)
Domaće pekarske kiflice - Copyright Instagram: razigrana_kecelja

Kad dođe nedelja, mnogi ljudi spavaju, neki planduju, neki bindžuju, a ima i onih kojima je to gastronomsko-kulinarski dan, pa ne izlaze iz kuhinje dok ne spreme sve redno – od supe do pečenice. Naravno, na nedeljnom meniju su uvek i domaće kiflice.

Budući da znamo da volite testa, baš kao i mi, evo jednog recepta na koji smo nedavno nabasali kod Dejane na nalogu razigrana_kecelja.

Ona je napisala da se ovom receptu uvek vraća, a mi ćemo mu se uvek vraćati jer je od-li-čan.

Bez greške, ma - savršen.

Vreme pripreme:

  • oko 30 minuta

Sastojci

  • 800-900 g brašna
  • 500 ml mleka
  • 2 dl ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 kesica suvog kvasca

Premaz:

  • 1 žumance
  • 3 kašike mleka

Priprema

1. Mleko, ulje i šećer staviti u šerpicu i zagrejati da bude toplo. Izliti u vanglu, dodati kvasac i izmešati. Dodati brašno i so (bez dizanja kvasca), umesiti i ostaviti da se testo podigne (sat vremena).

2. Kada se testo podiglo premesiti ga par puta i vaditi loptice veličine koje želite (25-30 loptica). Svaku lopticu razvući duguljasto i uviti kao olovke.

3. Poređati ih u pleh i ostaviti 20min da odmore. Premazažiet ih i pecite na 200 °C dok ne porumene, oko 20 minuta.

Bon appetit!

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike