Recept dana: ONE pekarske kiflice kojima se svi radujemo i koje gostima pakujemo (da ponesu)
Ovakvo testo skoro niste probali
Kad dođe nedelja, mnogi ljudi spavaju, neki planduju, neki bindžuju, a ima i onih kojima je to gastronomsko-kulinarski dan, pa ne izlaze iz kuhinje dok ne spreme sve redno – od supe do pečenice. Naravno, na nedeljnom meniju su uvek i domaće kiflice.
Budući da znamo da volite testa, baš kao i mi, evo jednog recepta na koji smo nedavno nabasali kod Dejane na nalogu razigrana_kecelja.
Ona je napisala da se ovom receptu uvek vraća, a mi ćemo mu se uvek vraćati jer je od-li-čan.
Bez greške, ma - savršen.
Vreme pripreme:
- oko 30 minuta
Sastojci
- 800-900 g brašna
- 500 ml mleka
- 2 dl ulja
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kesica suvog kvasca
Premaz:
- 1 žumance
- 3 kašike mleka
Priprema
1. Mleko, ulje i šećer staviti u šerpicu i zagrejati da bude toplo. Izliti u vanglu, dodati kvasac i izmešati. Dodati brašno i so (bez dizanja kvasca), umesiti i ostaviti da se testo podigne (sat vremena).
2. Kada se testo podiglo premesiti ga par puta i vaditi loptice veličine koje želite (25-30 loptica). Svaku lopticu razvući duguljasto i uviti kao olovke.
3. Poređati ih u pleh i ostaviti 20min da odmore. Premazažiet ih i pecite na 200 °C dok ne porumene, oko 20 minuta.
Bon appetit!
Bonus video:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari