Recept dana: Mesna štrudla - popularno američko jelo od mlevenog mesa koje je obožavao jedan od predsednika

31.10.2022

06:52

0

Autor: Z.A.S.

Nakon što se ispeče, mesna štrudla se preliva umakom od kečapa, vorčestera, kima, tabasko sosa i meda

Recept dana: Mesna štrudla - popularno američko jelo od mlevenog mesa koje je obožavao jedan od predsednika
Mesna štrudla - Copyright Freepik

Ko god je probao mesnu štrudlu, teško da je ostao ravnodušan na njen izvanredan ukus.

U pitanju je tradicionalno američko jelo od mlevenog mesa koje se, pomešano sa raznim začinima, peče u obliku vekne ili rolata.

Mesna štrudla je bila i omiljeno jelo američkog predsednika Ričarda Niksona, a kada je jednom budete okusili, postaće vam jasno i zbog čega je to tako.

Upravo on je sedamdesetih godina mesnu štrudlu učinio popularnom, a recept po kojem mu je žena pravila, delio se po Beloj kući.

Mesna štrudla se, nakon što se ispeče, preliva umakom, a možete je jesti za ručak, večeru, ili je pripremiti za neku specijalnu priliku.

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

  • 170 g krutona sa ukusom belog luka 
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice kajenskog bibera
  • 1 kašičica mlevenog čilija
  • 1 kašičica sušenog timijana
  • 1/2 crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 3 cela čena belog luka
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 kg mlevenog mesa 
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 jaje
Pixabay
 

Za preliv:

  • 1/2 šolje kečapa
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • malo vorčester sosa 
  • malo ljutog tabasko sosa 
  • 1 kašika meda
Pexels
 

Priprema:

Pomešajte u blenderu biber, kajenski biber, čili, timijan i krutone i sve dobro izblendirajte, a zatim sipajte u neku posudu, a u blender dodajte seckani crni luk, šargarepu, papriku i beli luk i ovo dobro izblendirajte. Zatim dodajte u posudu u kojoj su krutoni. Dodajte i mleveno meso, a zatim ga posolitte i stavite jaje, pa sve dobro sjedinite rukama. Smesu sa mlevenim mesom stavite u užu pravougaonu posudu i lepo utisnite, a zatim na pleh stavite pek papir i okrenite posudu sa mesom na dole i sklonite je. Na sredini pleha treba da ostane samo pravougaona smesa od mesa. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni. U međuvremenu pomešajte kečap, kim, vorčester, tabasko sos i med, a zatim, nekih 10-15 minuta pred kraj pečenja, premažite mesnu štrudlu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike