Znate li da se krompir može zamrznuti? Potrebno je da uradite samo jednu stvar kako bi zadržao i dobar ukus i teksturu

15.10.2022

12:41

0

Autor: D. R.

Mnoge domaćice misle da krompir nije dobro zamrzavati, ali to je potpuno pogrešno

Znate li da se krompir može zamrznuti? Potrebno je da uradite samo jednu stvar kako bi zadržao i dobar ukus i teksturu
Krompir - Copyright Profimedia

Ukoliko naiđete na krompir po povoljnoj ceni, slobodno kupite više nego što vam treba i zamrznite, ali da bi bio ukusan najpre je potrebno da učinite jednu stvar.

Uzmite krompira koliko želite, oljuštite ga i isecite na željeni oblik – na krugove, štapiće ili kockice. Ako niste sigurni kako ćete ih koristiti onda je najbolje iseći ga na veće komade.

Profimedia
 

Nakon toga, zagrejte veliku šerpu vode pa dodajte iseckani krompir i kuvajte dok ne počne da omekšava, ali se još ne raspada, otprilike 3 do 5 minuta za manje komade ili 4 do 7 minuta za veće komade. Tačno vreme zavisiće od veličine komada krompira. Vodu nemojte soliti, piše Punkufer.

Zatim ohladite i osušite krompir, procedite krompire i prebacite ih u posudu s hladnom vodom i nekoliko kockica leda kako biste odmah zaustavili kuvanje. Nakon nekoliko minuta ponovo ocedite krompir i protresite cediljku kako biste uklonili višak vode. Možete ih posušiti i papirnim ubrusom.

Stavite krompire na veliki pleh za pečenje, raširite ih tako da se ne dodiruju i stavite u zamrzivač na 6 do 12 sati ili dok se svaki komad ne smrzne. Nakon toga izvadite komade krompira i stavite ih u plastičnu kesicu ili posudu koja se može hermetički zatvoriti.

Profimedia
 

Tako zamrznuti krompir trajaće do tri meseca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike